ΑΕΛ: Άπαντες βρίσκονται σε στάση αναμονής

Τα τελευταία 24ωρα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο μέτωπο των αφίξεων και των αποχωρήσεων, αφού δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία.

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό βρίσκονται στην ΑΕΛ. Τις τελευταίες μια-δυο ημέρες δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη αφού στο διπλό μέτωπο, των αφίξεων και των αποχωρήσεων, δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία. Η διοίκηση είναι σε επαφές με τους παίκτες που ο προπονητής δεν θέλει στην ομάδα για τη νέα

περίοδο, έτσι ώστε να βρεθεί η φόρμουλα για να αποτελέσουν παρελθόν, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να έρθουν οι αντικαταστάτες τους. Ουσιαστικά η διοίκηση της λεμεσιανής ομάδας επιθυμεί τα διαζύγια να βγαίνουν με τον σωστό τρόπο, προκειμένου και η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές που αποχωρούν να είναι ικανοποιημένοι. Πάντως, όπως τονίσαμε και χθες, με εξαίρεση κάποιους δεδομένους (Φέλτσερ, Ρομπέρ, Ντίνα, Στεπάνοβιτς, Πιέχ) δεν είναι ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι άλλοι θα αποχαιρετήσουν. Υποψήφιοι υπάρχουν πολλοί, όμως για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα καθημερινά διαφοροποιούνται τα δεδομένα.

Ούτε όμως και στο κεφάλαιο μετεγγραφές δεν υπήρξε κάτι το ουσιαστικό. Κάθε όνομα που αξίζει τον κόπο, εξετάζεται από τον προπονητή και τη διοίκηση και στη συνέχεια ο κ. Χριστοδούλου προσπαθεί να τους συναντήσει και να διαπιστώσει αν έχουν εκείνα τα στοιχεία που θέλει για την ομάδα του. Δεν τον ενδιαφέρει απλώς, ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί να είναι καλός στον αγωνιστικό χώρο αλλά θα πρέπει να καταλάβει αν οι συγκριμένοι παίκτες μπορούν να αντέξουν και να δώσουν αυτά που ζητά. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το περιθώριο της αποτυχίας και να μειωθεί το όποιο ρίσκο.

Πάντως είναι θέμα ημερών να έρθουν και οι επόμενες ανακοινώσεις μετά τον Ουέλιγκτον, αφού με κάποιους ποδοσφαιριστές έχουν επιτευχθεί συμφωνίες. Το θέμα είναι να μπορεί η διοίκηση της ΑΕΛ να τους ανακοινώσει, δηλαδή να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τις ομάδες τους, έτσι ώστε να είναι ελεύθεροι για να ενταχθούν στη λεμεσιανή ομάδα.

Να κλείσει με νίκη
Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και το αγωνιστικό. Η ΑΕΛ ολοκληρώνει την Κυριακή στη Λάρνακα, κόντρα στον Ερμή, μιαν από τις χειρότερες χρονιές της τα τελευταία χρόνια. Έβδομη στο πρωτάθλημα, μια θέση που δεν αντιπροσωπεύει την ιστορία της, ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση. Τα πάντα θυμίζουν την περίοδο 2010-11, δηλαδή τη χρονιά που προηγήθηκε του πρωταθλήματος, με τους «κίτρινους» να τερματίζουν και τότε στην 7η θέση και να αποχαιρετούν το κύπελλο στη φάση των «16». Σύγκριση δεν γίνεται σε επιμέρους τομείς, γιατί φέτος η ΑΕΛ έδωσε 4 αγώνες περισσότερους σε σχέση με το 2011. Στόχος της ΑΕΛ σε αυτό το παντελώς αδιάφορο παιγνίδι είναι να κερδίσει και να κλείσει με τρίποντο τη φετινή περίοδο. Είναι δεδομένο ότι και στον αγώνα της Κυριακής η τεχνική ηγεσία θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα