Στον τελικό της Eurovision η Κύπρος - Εκτός η Ελλάδα

To εισιτήριο για τον τελικό εξασφάλισε η Κύπρος με την συμμετοχή της, στον πρώτο ημιτελικό του 61ου Διαγωνισμού Eurovision 2016 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Η Κύπρος εμφανίστηκε στην 11η θέση, καθηλώνοντας το κοινό με την μοναδική ερμηνεία του κομματιού "Αlter Ego" απο το συγκροτήματα Minus One.

Οι

καπνοί, οι λευκές και μαύρες αποχρώσεις έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ενώ δεν έμειναν ασχολίαστα τα κλουβιά που κοσμούσαν την σκηνή.

Ελληνική συμμετοχή

Η Ελληνική συμμετοχή με το συγκρότημα "Argo", η οποία εμφανίστηκε δεύτερη, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν να μην κερδίζει την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου. Πρόκειται για ένα αρνητικό ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μετά από 12 χρόνια δεν κατάφερε να προκριθεί με τη διαδικασία των Ημιτελικών.

Η εμφάνιση των "Argo" στη σκηνή της αρένας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με το BBC να κάνει ένα ειρωνικό σχόλιο για την ενδυμασία της ελληνικής συμμετοχής, το οποίο ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως.

My Big Fat Greek Trousers! #Eurovision #Greece pic.twitter.com/Wk40d5ABuS

BBC Eurovision (@bbceurovision) May 10, 2016

Από τον πρώτο Ημιτελικό κατάφεραν να προκριθούν οι εξής χώρες

Αζερμπαϊτζάν

Ρωσία

Ολλανδία

Ουγγαρία

Κροατία

Αυστρία

Αρμενία

Τσεχία

Κύπρος

Μάλτα

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ημιτελικού της Eurovision

Ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής της Ρωσίας μετέδωσε ζωντανά τις πρόβες των χωρών που γίνονταν εκείνη την ώρα στο «Globe Arena».

Βέβαια, δεν έμεινε σε αυτό μόνο, αφού έδειξε και την βαθμολογία της, όπου έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στο «Slow Down» αλλά και στους Argo. Αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται με βάση τους κανονισμούς ενώ όταν το βίντεο της δημοσιεύθηκε στα social media έγινε πανικός.

Σημειώνεται πως, την Πέμπτη (12/5) ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός. Τον τελικό του Σαββάτου θα παρουσιάσουν οι Μανς Ζέλμερλοου και Πέτρα Μέντε, οι οποίοι θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή.

Η εκρηκτική εμφάνιση της Ρωσίας με Ελληνικό άρωμα

Ο Sergey Lazarev με το τραγούδι του «You Are The Only One» κατέπληξε το κοινό της Eurovision ενώ από τη πρώτη στιγμή θεωρείται το No1 φαβορί για φέτος.

Το τραγούδι του υπογράφει ο γνωστός Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος ενώ την σκηνοθεσία της εμφάνισης έκανε ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.

Keywords
Αναζητήσεις
minus one alter ego
Τυχαία Θέματα