Νέα Σαλαμίνα: Ξεκαθαρίζει το σκηνικό με το υφιστάμενο ρόστερ

Μπορεί η αγωνιστική περίοδος 2015-16 να μην έχει ολοκληρωθεί, ο προγραμματισμός όμως στη Νέα Σαλαμίνα «τρέχει» με γοργές ταχύτητες. Το γεγονός ότι η ομάδα συμμετείχε στον όμιλο του τίτλου και ουσιαστικά δεν είχε βαθμολογικά κίνητρα, έδωσε την ευκαιρία στον Μάκη Παπαϊωάννου, τους συνεργάτες του και φυσικά τη διοίκηση να αξιολογήσει χωρίς άγχος και την πίεση του χρόνου όλα τα δεδομένα και να πάρει προσεκτικές και προσεγμένες αποφάσεις. Το πρώτο σκέλος του προγραμματισμού αφορούσε στο ξεσκαρτάρισμα του υφιστάμενου

ρόστερ και ήδη έχει γίνει σημαντική δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι. Τελευταίος ποδοσφαιριστής που ανανέωσε ήταν ο Χριστόφορος Χριστοφή. Αρκετοί παίκτες ανανέωσαν, κάποιοι άλλοι είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν, ενώ υπάρχει και η κατηγορία των ποδοσφαιριστών που δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον τους στην ομάδα. Για το μέλλον αυτών των παικτών θα μετρήσει και η άποψη του νέου προπονητή της ομάδας, Εουγκέν Νεαγκόε.

Μια από τις περιπτώσεις που βρίσκονται σε περίοπτη θέση είναι αυτή του Πεδρίτο και αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την επιστροφή του Ρουμάνου τεχνικού. Όπως έχουμε γράψει ξανά, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Πάβελ Στέινμπορς, με τον Έντιν Νουρεντινόφσκι, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Νεαγκόε στον Άρη, να είναι ένας από τους βασικούς μετεγγραφικούς στόχους.
Ο Νεαγκόε έχει φυσικά μια πρώτη άποψη για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ρόστερ, είναι γνώστης της κυπριακής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και αυτή ήταν μια από τις σημαντικές παραμέτρους που επιλέχθηκε από τη διοίκηση. Πρώτα και πάνω από όλα όμως πήρε το πράσινο φως από τους διοικούντες, λόγω του έργου που έχει επιδείξει ως προπονητής.

Το αμέσως επόμενο κεφάλαιο, που είναι και το πιο δύσκολο αλλά και αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς του κόσμου της ομάδας, είναι αυτό της μετεγγραφικής ενίσχυσης. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται πως και φέτος θα κινηθούν στην εγχώρια αγορά, όχι όμως στον βαθμό που έγινε το περσινό καλοκαίρι.

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, είναι γνωστό ότι θα είναι ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με αυτόν της λήξασας χρονιάς. Όπως λέχθηκε και από επίσημα χείλη, το μισθολόγιο της ομάδας θα είναι αυξημένο κατά 100.000 ευρώ, ενώ στην περσινή χρονιά έφτανε τις 600.000.

Keywords
Αναζητήσεις
νεα σαλαμινα ροστερ
Τυχαία Θέματα