ΑΕΚ: «Έδεσε» Ρόκα και κοιτάζει Άρη

Μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο τα χαμόγελα στην ΑΕΚ εν αναμονή της αυριανής… πρεμιέρας του «ΑΕΚ Αρένα» για το παιχνίδι με τον Άρη.

Ο λόγος είναι η επέκταση του συμβολαίου του Τσάβι Ρόκα, για ακόμη δύο χρόνια, μέχρι το 2019. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Σύλλογο και την ομάδα της Λάρνακας, καθώς ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2014, αποτελεί τον αναμορφωτή και τον βασικό πυλώνα του πλάνου της διοίκησης Άντρου Καραπατάκη, που έχει καθιερώσει την ΑΕΚ

σε μόνιμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Με την κίνηση αυτή η διοίκηση της ΑΕΚ επενδύει ακόμη περισσότερο στον Ρόκα και ενισχύει το φιλόδοξό της πλάνο με απώτερο στόχο να αρχίσει να αποδίδει καρπούς, με τις κατακτήσεις τίτλων, σε συνδυασμό με τη λειτουργία και του νέου γηπέδου της ομάδας.

Αντίστροφη μέτρηση
Στον απόηχο της επέκτασης της συνεργασίας με τον Τσάβι Ρόκα, άπαντες στην ΑΕΚ άρχισαν να μετράνε αντίστροφα ενόψει του αυριανού ιστορικού παιχνιδιού με τον Άρη στο πέσιμο της αυλαίας της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το νέο γήπεδο της λαρνακιώτικης ομάδας «ΑΕΚ Αρένα» θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους παίκτες του Ιμανόλ Ιντιάκεθ και τον κόσμο της ΑΕΚ, με ένα και μοναδικό στόχο: να αποδειχθεί γούρικο, όχι μόνο στο αυριανό παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν και κυρίως στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται για κατάκτηση ενός τίτλου. Πάντως, όπως και να έχουν τα αγωνιστικά και μη δεδομένα του αυριανού αγώνα με τον Άρη, δεν παύει από μόνο του να είναι ιδιαίτερο και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν τεχνική ηγεσία και παίκτες της ΑΕΚ. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να χαλάσουν το «πάρτι» που ετοιμάζεται να γίνει και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις, όπως και πριν από τη διακοπή, και να οδηγήσουν την ομάδα τους στην έβδομη συνεχόμενη νίκη. Είναι λογικό να υπάρχει άγχος και πίεση και δεν είναι τυχαίο που ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ και οι συνεργάτες του στις προπονήσεις έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογική προσέγγιση του αυριανού αγώνα.

«Κλειδί» το γρήγορο γκολ
Ούτως ή άλλως ο Άρης είναι σκληροτράχηλος αντίπαλος με καλή ανασταλτική λειτουργία και θα χρειαστεί η ΑΕΚ να έχει υπομονή στο παιχνίδι της, να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και κυρίως οι επιθετικοί της να έχουν καθαρό μυαλό στις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν. Ενδεχομένως ένα γρήγορο γκολ θα κάνει πιο εύκολο το έργο της ΑΕΚ, καθώς θα απεγκλωβιστεί από το όποιο άγχος και την όποια πίεση της παρθενικής της παρουσίας στο «ΑΕΚ Αρένα», αλλά και τα τεχνικά δεδομένα του αγώνα, αναλογιζόμενοι τη δυσκολία με την οποία δέχεται γκολ ο Άρης. Το θετικό για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ είναι το γεγονός είναι ότι και ο Τέτε, μετά τον Τρισκόφσκι, προπονείται κανονικά και η λογική λέει ότι θα ξανασμίξουν στο αρχικό σχήμα, καλύπτοντας τα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής. Αν όμως κριθεί ότι ο Τέτε θα είναι ρίσκο να αγωνιστεί βασικός, τότε θα βρεθεί ξανά στην ενδεκάδα ο Ακοράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα