Απόλλων: Να δώσει συνέχεια στη βαθμολογική ανάκαμψη

Νίκη. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος του Απόλλωνα σήμερα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η λεμεσιανή ομάδα αντιμετωπίζει τον σκληροτράχηλο Ερμή και το μόνο που έχει ως επιδίωξη είναι το τρίποντο, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει την προσπάθειά της για βαθμολογική ανάκαμψη. Σε παιχνίδια όπως το σημερινό, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η εμφάνιση όσο η νίκη. Για αυτό και ο Πέδρο Εμάνουελ προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές του όσο καλύτερα μπορούσε για να αντεπεξέλθουν τις δυσκολίες και να επιστρέψουν το βράδυ στη Λεμεσό με το

τρίποντο στις αποσκευές τους.


Το «κλειδί» για τη νίκη σήμερα είναι ο Απόλλωνας να καταφέρει να σκοράρει πρώτος. Αν συμβεί αυτό θα φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, θα αφαιρέσει το άγχος και την πίεση, αφού η νίκη είναι μονόδρομος για να συνεχίσει να ελπίζει στον τίτλο, και θα αναγκάσει τον αντίπαλό του να αλλάξει αγωνιστικό πλάνο και φιλοσοφία. Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ έχει δείξει στο παρελθόν ότι έχει την ικανότητα να αντεπεξέρχεται αυτού του είδους τους αγώνες, που είναι must win. Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν ηρεμία και πειθαρχία σε όλο το παιχνίδι, αλλά πάνω από όλα καθαρό μυαλό.

Άπαντες στον Απόλλωνα ξέρουν ότι ο σημερινός αγώνας δεν θα είναι εύκολος, αφού ο Ερμής τον έχει δυσκολέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Όμως επίσης ξέρουν ότι αν ο Απόλλωνας είναι αυτός που πρέπει και παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, τότε έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Άλλωστε έχει βρει τον τρόπο και γενικά κερδίζει τον Ερμή στη Λάρνακα διαχρονικά, έχοντας 5 νίκες σε 9 παιχνίδια.

Εκτός μόνο ο Αγγελή
Η προετοιμασία του Απόλλωνα ολοκληρώθηκε, με τον κ. Εμάνουελ να μην υπολογίζει μόνο στον τραυματία Αγγελή. Στις τελευταίες προπονήσεις μετέχει στο κανονικό πρόγραμμα και ο Μακρίδης και δεν αποκλείεται να βρεθεί στην 22άδα του σημερινού αγώνα. Σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός του Απόλλωνα έχει στη διάθεσή του και τον Ισπανό άσο Μιγκέλ Μπεντόγια, που ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη μέση.
Λογικά ο Απόλλωνας θα παραταχθεί και σήμερα με σχηματισμό 4-1-4-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Βάλε. Δεξιά ο Στυλιανού και αριστερά ο Γκόμες. Βινίσιους και Ρομπέρζ θα είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, με τον Σακκέτι να αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Μπροστά του θα είναι οι Κυριάκου και Ντα Σίλβα, ενώ στα φτερά θα αγωνιστούν οι Παπουλής και Σαρδινέρο. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γκίε. Θέση στο δεξί φτερό διεκδικεί ο Ζοάο Πέδρο αντί του Σαρδινέρο και στη μεσαία γραμμή ο Μπεντόγια αντί του Χάμπου. Αν ο κ. Εμάνουελ αλλάξει τον σχηματισμό του, τότε και ο Κυριάκου και ο Μπεντόγια θα μείνουν στον πάγκο και θα αγωνιστεί στην επίθεση δίπλα από τον Γκίε ο Μάγκλιτσα.
Ο Απόλλωνας δεν θα είναι μόνος του σήμερα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι φίλοι της ομάδας θα κάνουν το ταξίδι στη Λάρνακα για να βρεθούν δίπλα στους ποδοσφαιριστές τους και να τους βοηθήσουν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας. Σε όλα τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια η παρουσία των φίλων του Απόλλωνα ήταν μαζική και εκπληκτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα