Zήτησε συγγνώμη και γλίτωσε την ποινή ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ απολογήθηκε στη FIA, παραδέχτηκε ότι ήταν υπερβολική η αντίδρασή του στο συμβάν με τον Λιούις Χάμιλτον και γλίτωσε την επιπλέον ποινή από την Ομοσπονδία. Μετά την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου να εξετάσει περαιτέρω το συμβάν μεταξύ Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον, ο Γερμανός βρέθηκε στο... εδώλιο. Άλλωστε, αυτός ήταν που βρέθηκε περισσότερο αντιμέτωπος με μία νέα ποινή, μετά από αυτή των δέκα δευτερολέπτων

στον αγώνα του Μπακού.

Τα σενάρια ήταν πολλά, όμως δεν ίσχυσε κανένα από αυτά. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής απολογήθηκε, παραδέχτηκε ότι ήταν δική του ευθύνη και υπερβολική η αντίδρασή του, με τη FIA να αποφασίζει να μην τον τιμωρήσει περαιτέρω. Μάλιστα, θέλει να ζητήσει συγγνώμη και ευθέως από τον Χάμιλτον και να του δείξει ξανά τον σεβασμό που τρέφει προς το πρόσωπό του.

«Κατά τη διάρκεια του γύρου της επανεκκίνησης, εξεπλάγην από τον Λιούις (Χάμιλτον) και ήμουν στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Καθυστέρησα να καταλάβω ότι δεν είχε κακούς σκοπούς. Ήταν υπερβολική η αντίδρασή μου και θέλω να απολογηθώ ευθέως στον Λιούις, καθώς και σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έδωσα το καλό παράδειγμα. Δεν είχα σκοπό να θέσω τον Λιούις σε κίνδυνο, αλλά κατανοώ ότι προκάλεσα μία επικίνδυνη κατάσταση. Επομένως, θα ήθελα να απολογηθώ στη FIA. Δέχομαι και σέβομαι τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνάντηση στο Παρίσι, καθώς επίσης και την ποινή που επιβλήθηκε από τους αγωνοδίκες στο Μπακού.

Αγαπώ αυτό το άθλημα και είμαι αποφασισμένος να το εκπροσωπήσω με τέτοιον τρόπο, που θα μπορεί να είναι παράδειγμα για τις επόμενες γενιές», ανέφερε ο Φέτελ σε δήλωση προς τους οπαδούς του στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Έτσι, το θέμα θεωρείται λήξαν, με τα υπάρχοντα δεδομένα να μην αλλάζουν και τον Φέτελ να προηγείται με 14 βαθμούς έναντι του Χάμιλτον στη βαθμολογία. Βέβαια, η μάχη μεταξύ τους αναμένεται να είναι μεγάλη μέχρι τέλους και αμφότεροι ελπίζουν να προσφέρουν ένα πλούσιο θέαμα στους οπαδούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα