Ανόρθωση: Συγκίνηση για τον Τάκη Πελεκάνο (φώτος)

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, μια μοναδική εκδήλωση προς τιμήν του Δρ. Τάκη Πελεκάνου για την ανιδιοτελή προσφορά του στον κυπριακό αθλητισμό και στην πολιτική ζωή της Κύπρου.

Ο Τάκης Πελεκάνος ανέλαβε το 1970 την προεδρία του Σωματείου της Ανόρθωσης, την οποία διατήρησε έως το 1982, καθώς

αποδέχτηκε διορισμό στη θέση του Υπουργού Υγείας. Κατείχε το αξίωμα του Υπουργού μέχρι το 1988. Διατήρησε, επίσης, βουλευτική έδρα από το 1976 ως το 1981, όπου κατείχε την Προεδρία της Επιτροπής Υγείας.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, στην ομιλία του έδωσε έμφαση στο τεράστιο έργο που επιτέλεσε ο Δρ. Τάκης Πελεκάνος στην Αμμόχωστο πριν το 1974, αλλά και στην Ανόρθωση πριν και μετά το 1974 και τόνισε ιδιαίτερα τον αγώνα του για επαναδραστηριοποίηση των αθλητικών τμημάτων της Ανόρθωσης μετά την εισβολή, κάτι το οποίο κατέστη εφικτό με πολλές δυσκολίες.

Το έργο και την όλη πορεία του τιμώμενου παρουσίασε ο κ. Μιχάλης Βασιλείου, Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου της Ανόρθωσης. Χαιρετισμοί έγιναν από τον Νίκο Κάρουλλα, Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αμμοχώστου, τον κ. Χαράλαμπο Μανώλη, Πρόεδρο του Σωματείου της Ανόρθωσης και τον κ. Κωστάκη Κοκκινή, Πρόεδρο των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης.

Βαθύτατα συγκινημένος ο κ. Πελεκάνος, παραλαμβάνοντας το συμβολικό δώρο που του επιδόθηκε από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Αμμοχώστου, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που κλήθηκε να υπερπηδήσει μαζί με τους συνεργάτες του, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή όλων των αθλητών του Σωματείου που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων μετά τον βίαιο εκτοπισμό το 1974.

Την παρουσία τους στην εκδήλωση έδωσαν και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της Ανόρθωσης «Μαχητές», όπου απένειμαν τιμής ένεκεν αναμνηστική φανέλα των «Μαχητών» στον κ. Πελεκάνο.

Το πρόγραμμα διανθίστηκε με προβολή ταινίας από την αθλητική δράση του Δρ. Τάκη Πελεκάνου.

(Δήμος Αμμοχώστου-facebook)

Keywords
Τυχαία Θέματα