Πυρκαγιά Βασιλικό: «Δεν λήφθηκαν μέτρα –Η φωτιά ακόμα καίει»

«Αν λαμβάνονταν μέτρα ασφαλούς φύλαξης των ελαστικών και των ξύλινων πασάλων στο τσιμεντοποιείο, τότε δεν θα υπήρχε χθες βράδυ πυρκαγιά»,δήλωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο κ. Τράγκολας τόνισε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, λόγω των εγκαταστάσεων που φιλοξενεί και πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους θλιβερά και επικίνδυνα περιστατικά.

Διαβάστε επίσης σχετικά: ΒΙΝΤΕΟ

/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μεγάλη πυρκαγιά στo Bασιλικό - Ολονύχτια μάχη

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής είπε ότι «θεωρούμε πως δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες βράδυ σε πασσάλους της ΑΗΚ και ελαστικά στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού, αφού έγινε κατορθωτό να περιοριστεί. Καταφέραμε να γλυτώσουμε τον υποσταθμό της ΑΗΚ που βρίσκεται νοτιοανατολικά της πυρκαγιάς, το τσιμεντοποιείο Βασιλικού σα νότια και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας πετρελαιοειδών VTTV στα δυτικά».

Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή εργάζονται για κατάσβεση της πυρκαγιάς έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στη σκηνή βρίσκονται δύο εκσκαφείς που βοηθούν το έργο της κατάσβεσης. Προσπάθεια μας είναι μέχρι το μεσημέρι να περιοριστεί η πυρκαγιά, ωστόσο δεν έχει ακόμα ξεφύγει ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς και θεωρούμε ότι ελέγχεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεττής είπε ότι «στο σημείο εξακολουθεί να υπάρχει φωτιά και θα εξακολουθήσει να υπάρχει για 24 περίπου ώρες λόγω των εύφλεκτων υλικών που καίγονται. Συγκεκριμένα καίγονται ξύλινοι πάσσαλοι της ΑΗΚ εμποτισμένοι με πίσσα και άλλα εύφλεκτα υλικά και ελαστικά, τα οποία χρησιμοποιεί το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού ως καύσιμη ύλη».

Ανέφερε ακόμα ότι «με την κατάσβεση της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε και εξελίχθηκε η φωτιά, σε χώρο εναπόθεσης των συγκεκριμένων υλικών που ήταν σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο ο εντοπισμός των αιτίων της πυρκαγιάς θα είναι ένα δύσκολο έργο».

Keywords
Τυχαία Θέματα