Μ. Κυπριανού: Δεν βλέπουμε λόγο αποκήρυξης της ΔΔΟ (βίντεο)

«Δεν βλέπουμε λόγο αποκήρυξης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σημειώνοντας πως υπάρχει αυτή η δέσμευση από την πλευρά μας. «Παραμένει η λύση που βλέπουμε πιο εφικτή αυτή τη στιγμή. Είναι αυτή που θα θέλαμε; Όχι. Είναι αυτή που μπορεί να επιτευχθεί, νοουμένου όμως ότι έχει σωστό περιεχόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «Ο τίτλος (της λύσης) μπορεί να σημαίνει

και μια συνομοσπονδία δυο κρατών, αλλά μπορεί να σημαίνει και ένα πλήρως ενοποιημένο κράτος».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σιγμα, o κ. Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα αφήσουν να καταρρεύσει εντελώς η διαδικασία. Έκανε, επίσης, λόγο για πρόχειρες προετοιμασίες αναφορικά με τη διεθνή διάσκεψη στην Ελβετία. « Η Τουρκία αλλάζει ορολογίες. Είναι ένα παιχνίδι που γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Είναι πάρα πολύ έμπειροι διπλωμάτες και δυστυχώς, πάντα εδώ έχουν το πρώτο χέρι. Για παράδειγμα, το έθεσε το ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών στο τραπέζι και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ξένους αλλά και από την πλευρά μας, το έχουν μετονομάσει σε ζήτημα πολιτικής ισότητας Ελλήνων και Τούρκων».

«Σε περίπτωση που παραπεμφθεί η συζήτηση για το Κυπριακό π.χ. τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να είναι σοβαρά και θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός για τις προετοιμασίες στις συνομιλίες και την πολιτική ζωή του τόπου από την άλλη», δήλωσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, εννοώντας προφανώς τις προεργασίες για τις Προεδρικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η Τουρκία γνωρίζει πως η πόρτα της Ευρώπης είναι γι' αυτήν κλειστή, τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια, όσο βρίσκεται ο Ερντογάν στην εξουσία. «Η Τουρκία δεν θέλει πολιτική ένωση με την Ε.Ε., ως ένα ισλαμικό, απολυταρχικό κράτος, αλλά μια οικονομική ένωση για να πουλάει τα προϊόντα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα