#NOPLANETB: Νέα περιβαλλοντική εκστρατεία

Μια σειρά από γνωστά δημοτικά τραγούδια με θέμα τη θάλασσα επέλεξαν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ για να ευαισθητοποιήσουν το αγοραστικό κοινό της Κύπρου όσον αφορά τη μόλυνση των θαλασσών. Καθόλου τυχαία, αφού εδώ και μερικούς μήνες οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με την CYMEPA (Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου περιβάλλοντος) έχουν λανσάρει μια σειρά από τσάντες πολλαπλής χρήσης για τους πελάτες των υπεραγορών, σε μια προσπάθεια που στοχεύει στη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ ενισχύουν

την προσπάθεια και υποστηρίζουν τις ενέργειες της CYMEPA για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες να δίνεται στο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Η CYMEPA ιδρύθηκε την 27ην Αυγούστου 1992 με πρωτοβουλία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας της Κύπρου με την υποστήριξη του εμποροβιομηχανικού κόσμου. Η CYMEPA αποτελεί ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που είναι αυτόνομο και μη κερδοσκοπικό. Χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από εισφορές των μελών της.

Ο κύριος στόχος της CYMEPA είναι η ενθάρρυνση στην αποτελεσματική πρόληψη της ρύπανσης των θαλασσών και η ευαισθητοποίηση των ναυτικών και ναυτιλιακών στελεχών σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τα δημοτικά τραγούδια που έχουν επιλεγεί για την ενημερωτική εκστρατεία είναι γνωστά, πολυτραγουδημένα κομμάτια τα οποία μεσώ της προσαρμογής των στοίχων τους, στοχεύουν στο να προβληματίσουν και να δημιουργήσουν την ανάγκη για επέμβαση στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η δημοτική παράδοση της Κύπρου αλλά και όλων των νησιών της Ελλάδας έχουν αφήσει μια τεράστια μουσική κληρονομία, άμεσα συνδεδεμένη με τη θάλασσα. Μια παρακαταθήκη πολλών δεκαετιών, μέσα από την οποία τα τραγούδια αυτά τραγουδήθηκαν και αγαπήθηκαν από διάφορες γενιές. Για να μην αλλοιωθεί στο μέλλον αυτός ο μουσικός δημοτικός πλούτος που εξυμνεί και περιγράφει την ομορφιά της θάλασσας και για να συνεχίσουν τα τραγούδια μας να αντικατοπτρίζουν τη γνησιότητα και τη μοναδικότητα των θαλασσινών νερών και παραλιών μας, η παρέμβαση όλων μας είναι αναγκαία.

Το μουσικό σχήμα Trio Levante αποτελούμενο από τους από τους μουσικούς Πέτρο Κουλουμή (τραγούδι- λαούτο), Παύλο Μιχαηλίδη (βιολί -τραγούδι) και Παντελή Ιωνά (μπάντζο, κιθάρα, ούτι, τραγούδι) εκτέλεσε και ερμήνευσε αφιλοκερδώς τη μουσική και τους στοίχους των διαφημιστικών μηνυμάτων ως ελάχιστη συμβολή του προς την ενίσχυση της συγκεκριμένης ενέργειας και με πρόθεση να συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης του κυπριακού κοινού.

Η πλαστική σακούλα σύμφωνα με την CYMEPA αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς των Θαλασσών μας. Γι’ αυτό και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ προτείνουν τη χρήση μιας επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας σε αντικατάσταση της πλαστικής. Οι τσάντες είναι διαθέσιμες σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και κυκλοφορούν με τέσσερα διαφορετικά μηνύματα.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Τα ραδιοφωνικά σποτάκια με θέμα τη θάλασσα μπορείτε να τα ακούσετε εδώ:

https://www.alphamega.com.cy/noplanetb/

Keywords
Τυχαία Θέματα