Επιμένει στην υποψηφιότητά του ο Γιώργος Λιλλήκας

Επιμένει στην υποψηφιότητά του ο Γιώργος Λιλλήκας, παρά την πρόθεση των τριών από τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου να προκρίνουν Νικόλα Παπαδόπουλο. Στις 18.00 θα συνέλθει η Γραμματεία του Κινήματος για να συζητήσει το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εντός Συμμαχίας Πολιτών, ο Γιώργος Λιλλήκας παρουσιάζεται απογοητευμένος από τη στάση των υπολοίπων κομμάτων του ενδιάμεσου, καθώς δεν έδειξαν καμιά πρόθεση να συζητήσουν ή να αποδεχθούν έστω και ένα από τα τρία ζητήματα που έθεσε στο τραπέζι ο Γιώργος Λιλλήκας.

Όπως

αναφέραμε σε διάφορα άρθρα και στο παρελθόν, τα κύρια αγκάθια για τη μη συμφωνία του ενδιάμεσου ήταν:

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Ο Γιώργος Λιλλήκας ζήτησε να στηθούν κάλπες, κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι υπόλοιποι.Τα κριτήρια του υποψηφίου. Δεν συζητήθηκαν τα κριτήρια όπως τα είχε θέσει η Συμμαχία Πολιτών. Το πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί η ενδεχόμενη συνεργασία. Η Συμμαχία Πολιτών ζητούσε να καθοριστεί το πλαίσιο αρχών διακυβέρνησης και μετά να γίνει η επιλογή του υποψηφίου.

Σύμφωνα με πηγές του Sigmalive, δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα τρία σημεία που έθεσε ο Γιώργος Λιλλήκας, γεγονός που εντός της Συμμαχίας ερμηνεύεται ως ανυπαρξία πραγματικής βούλησης για συνεργασία από τα υπόλοιπα κόμματα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

Με διαφανή κ δημοκρατική διαδικασία ν επιλεγεί ο υποψήφιος του "ενδιάμεσου".Να αποφασίσουν οι αυτονομημένοι πολίτες.Συμμετοχική δημοκρατία

Γιώργος Λιλλήκας (@yiorgoslillikas) April 24, 2017

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες, συγκλίνουν στο ότι πρόθεση του Γιώργου Λιλλήκα είναι να απευθυνθεί στους πολίτες, μακριά από τα "βαρίδια των κομμάτων", όπως άλλωστε ήταν και η αρχική πρόθεση της Συμμαχίας Πολιτών. Αυτό συνεπάγεται ότι θα διαχωρίσει τους δρόμους του με τον ενδιάμεσο χώρο και ενδεχομένως να βρεθεί αντίπαλος με τον Νικόλα Παπαδόπουλ, στις Προεδρικές Εκλογές, εκτός και αν οι πιέσεις εντός της Συμμαχίας Πολιτών δεν επιτρέψουν το ενδεχόμενο αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, το κεφάλαιο αυτό δεν θα πρέπει να θεωρηθεί κλειστό ακόμη, καθώς η Γραμματεία θα συνεδριάσει το απόγευμα στις 18.00, ενώ υπάρχει ακόμα, εντός Συμμαχίας, μια ομάδα στελεχών η οποία είναι αντίθετη στο να διαχωρίσει το Κίνημα τη θέση του από τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου. Θα πρέπει άλλωστε να είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών να συγκληθεί εκ νέου Ανώτατη Σύγκλητος για να αποφασίσει για το τι θα πράξει στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Συμμαχίας, καθώς ήδη έχει προκρίνει την υποψηφιότητα Λιλλήκα σε προηγούμενή της απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα