Κλειστά την Πρωτομαγιά τα καστήματα γενικού εμπορίου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, 01 Μαΐου 2017, τα Γενικά Καταστήματα θα είναι κλειστά σύμφωνα με το άρθρο 23 του περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους, Νόμο του 2006.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για μία εξέγερση που γράφτηκε με μελανά γράμματα στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και έμεινε γνωστή ως «η σφαγή του

Χάιμάρκετ».

Όπως γράφει το iefimerida.gr, την Πρωτομαγιά του 1886, τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν, διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας, με σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη τη χώρα και πάνω από 80.000 στο Σικάγο.

Οι διαδηλώσεις κράτησαν μερικές μέρες, ωστόσο στις 4 Μαΐου, κατά τη διάρκεια μίας πορείας για τα προαναφερθέντα αιτήματα, στην πλατεία Χάιμαρκετ στο Σικάγο, κάποιος πέταξε έναν αναμμένο δυναμίτη στην αστυνομία που βρισκόταν γύρω από την πορεία. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν 7 αστυνομικοί και 4 διαδηλωτές, ενώ υπήρξαν και περισσότεροι από 70 τραυματίες από την έκρηξη, αλλά και τις μετέπειτα συγκρούσεις με την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα