Mark Zuckerberg: «Το μέλλον του Facebook είναι η τηλεπάθεια»

Ο Ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg, σε πρόσφατο δημοσίευμά του, ανέφερε ότι η τεχνολογία θα γίνει τόσο προχωρημένη, ώστε οι άνθρωποι θα μπορούν να στέλνουν τις σκέψεις τους σε φίλους τους.

Χωρίς δισταγμούς, ο Mark Zuckerberg εξέφρασε την άποψή του, για το μέλλον του Facebook, σε μία συνεδρία ερωταπαντήσεων διάρκειας μιας ώρας. Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά στο κοινωνικό δίκτυο: «Οι χρήστες του Facebook

μια μέρα θα είναι σε θέση να στείλουν μηνύματα και δημοσιεύσεις τηλεπαθητικά».

Την ίδια στιγμή, ο Διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, δήλωσε ότι η «απόλυτη τεχνολογία της επικοινωνίας» θα επιτρέψει στους ανθρώπους να στείλουν σκέψεις απευθείας μεταξύ τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μια μέρα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να στείλουμε πλήρεις σκέψεις μεταξύ μας απευθείας με τη χρήση της τεχνολογίας. Απλά θα σκέφτεστε κάτι και οι φίλοι σας αμέσως θα το αισθάνονται κι αυτοί, αν το θέλετε. Αυτή θα είναι η απόλυτη τεχνολογία της επικοινωνίας».

Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση ενός χρήστη, σχετικά για το πού οδεύει το σάιτ, θέλοντας τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή να του απαντήσει: «Υπάρχουν μερικές σημαντικές τάσεις της ανθρώπινης επικοινωνίας, που ελπίζουμε να βελτιωθούν. Κατ’ αρχάς, οι άνθρωποι κερδίζουν τη δύναμη να μοιραστούν με όλο και πιο πλούσιους τρόπους. Είχαμε συνηθίσει να μοιραζόμαστε μόνο κείμενο, ενώ τώρα δημοσιεύουμε κυρίως κείμενα με φωτογραφίες. Στο μέλλον το βίντεο θα είναι ακόμη πιο σημαντικό από τις φωτογραφίες».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεύτερον, οι άνθρωποι αποκτούν τη δυνατότητα να επικοινωνούν πιο συχνά. Συνηθίσαμε ότι πρέπει να είναι με κάποιον πρόσωπο. Τότε είχαμε αυτούς τους ογκώδεις υπολογιστές στα γραφεία μας ή ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε. Τώρα έχουμε αυτές τις απίστευτες συσκευές στις τσέπες μας».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, ο Mark Zuckerberg επεσήμανε ότι η τεχνολογική αυτή επίτευξη είναι μια από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις για τον κόσμο σήμερα.

Ο 31χρονος απάντησε επίσης ερωτήσεις από διάσημους ανθρώπους, με τον Hawking να τον ρωτά ποιο από τα «μεγάλα ερωτήματα της επιστήμης» ο τεχνολογικός επιχειρηματίας θα ήθελε να μάθει την απάντηση και γιατί.

Έτσι, ο Zuckerberg είπε χαρακτηριστικά: «Με ενδιαφέρουν περισσότερο ερωτήσεις σχετικά με τους ανθρώπους. Τι θα μας επιτρέψει να ζήσουμε για πάντα; Πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε όλες τις ασθένειες; Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος;»

Τελειώνοντας, ο Zuckerberg, του οποίου η περιουσία σήμερα εκτιμάται γύρω στα $35 δις (€31 δις), τελείωσε το διάλογο με τις ερωτήσεις και απαντήσεις αποκαλύπτοντας τι σημαίνει ευτυχία γι’ αυτόν.

«Για μένα, η ευτυχία είναι να κάνεις κάτι σημαντικό που βοηθά τους ανθρώπους και ότι πιστεύω σε ανθρώπους που αγαπώ.»

Keywords
Τυχαία Θέματα