ΣΥΚΑΛΑ-ΣΥΚΑΤΑ: Καλούν ΥΠΟΙΚ να καταψηφίσει τον Ντάισελμπλουμ

Οι Σύνδεσμοι Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) και Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων (ΣΥΚΑΤΑ) καθώς και ο Σύνδεσμος Δανειοληπτών Τραπεζών καλούν τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη να καταψηφίσει την υποψηφιότητα του Γερούν Ντάισελμπλουμ για ανανέωση της θητείας του ως Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ.

Αυτό αναφέρουν οι τρεις Σύνδεσμοι σε ανοικτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής,

αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές, Υπουργικό Συμβούλιο και Κύπριους ευρωβουλευτές.

“Σε μια προσπάθεια στήριξης της υποψηφιότητάς του για νέα θητεία ο κ. Ντάισελμπλουμ, σε απολογισμό του έργου του, μιλά για επιτυχίες στην Κύπρο και για επιτυχίες στα σκαριά στην Ελλάδα”, αναφέρουν προσθέτοντας ότι “κάποιος εύλογα διερωτάται, από πότε οι σφαγές εθνικών οικονομιών, η κατακρεούργηση Ευρωπαίων πολιτών, οι πολιτικές λιτότητας, η πείνα, η ανεργία, οι εκποιήσεις οικογενειακών εστιών (πολλάκις ως αποτέλεσμα ανεργίας) αποτελούν επιτυχίες στα βιογραφικά κάποιων οι οποίοι φαίνεται να ζουν σε ένα κόσμο εκτός πλανήτη”.

“Άλλωστε, αυτού το δάκτυλο πρέπει να βρισκόταν στη σκανδάλη του πιστολιού που κρατούσαν και άλλοι Ευρωπαίοι και που σημάδευε τον κρόταφο του κ. Αναστασιάδη τον Μάρτιο του 2013, χωρίς φυσικά αυτό να απαλλάσσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον προκάτοχό του από τις δικές τους ευθύνες”, προσθέτουν.

Αναφέροντας ότι “οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και τα δικά μας λάθη ως πολιτεία και ως λαός”, οι Σύνδεσμοι ΣΥΚΑΛΑ, ΣΥΚΑΤΑ και Σύνδεσμος Δανειοληπτών Τραπεζών προσθέτουν ότι “αν έπρεπε να τιμωρηθούν κάποιοι, αυτοί έπρεπε να ήταν οι κυβερνώντες και οι χρηματοοικονομικοί ιθύνοντες και όχι οι απλοί πολίτες”.

Αναφέρουν επίσης ότι “προστατεύτηκαν οι κυβερνώντες και τα τραπεζικά ιδρύματα (που ειρήσθω εν παρόδω ξεγέλασαν και τους πολίτες) σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών” και διερωτάται ποιοι τους προστάτευσαν και αν αυτή είναι η ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Διερωτάται επίσης “ποιος ήταν ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου που είναι το μόνο εκλελεγμένο σώμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα