Στενή αλλά σημαντική νίκη για την ΑΕΛ (videos/pics)

Με το δεξί άρχισε την προσπάθεια της στον μαραθώνιο η ΑΕΛ. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν καλύτερη από την Αναγέννηση Δερύνειας κατάφερε με γκολ-πέναλτι του Μπουένο στο 66ο λεπτό να κάμψει την αντίσταση της Δερύνειας και να αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο την δική της πρεμιέρα. Από την άλλη η ομάδα του Αδάμου Αδάμου στάθηκε κόντρα στην ΑΕΛ με περισσότερο αμυντικές διαθέσεις και στο τέλος γνώρισε την πρώτη της ήττα.

ΑΕΛ-Αναγέννηση

Δερύνειας 1-0 (66’ Μπουένο)

ΑΕΛ: Ρόμο, Ντόσα, Νικολάου, Σοάρες, Σιέλης, Μπουένο (90+ Νεοφύτου), Ουέλλινγκτον (83’ Αγκουινάλντο), Φορτούνα, Μέσκα, Κυριάκου, Σαβανέ (63’ Σάρκι)

Αναγέννηση Δερύνειας: Μάστρου, Μπαρμπούδης, Ευθυμίου (77’ Κυπριανού), Ντιαλό, Αναστασίου, Βλασόπουλος, Κάλεζιτς (70’ Πριτζίτο) , Ντε Σόουζα, Νατσιόπουλος, Φουρτάδο (57΄ Σωτηρίου), Γουσπασιάν

Κίτρινες: Μπουένο/ Γουσπασιάν, Βλασόπουλος, Μπαρμπούδης

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Βοηθοί: Μιχάλης Σωτηρίου/Νίκος Σαμάρας

4ος Διαιτητής : Χρυσοβαλάντης Θεουλή Παρατηρητής Διαιτησίας : Κώστας Καπιτανής

Α' μέρος: Η ΑΕΛ την κατοχή και τις κλασικές

Καλύτερα άρχισε τον αγώνα η ΑΕΛ. Ήταν η ομάδα η οποία έψαξε το γκολ και έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να το πράξει. Πρωταγωνιστής ο Ουέλιγκτον ο οποίος έχασε δυο μοναδικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και ειδικά αυτή του 39΄λεπτού έφερε και τις αντιδράσεις του τεχνικού της ομάδας Πάμπου Χριστοδούλου. Ο επιθετικός της ΑΕΛ μπροστά σε άδεια εστία κατάφερε να στείλει την μπάλα έξω και να μπει ο ίδιος στην εστία του Μάστρου αντί να βάλει την μπάλα στα δίκτυα. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από την Δερύνεια στο πρώτο μέρος με τους ποδοσφαιριστές του Αδάμου να προσπαθούν με μακρινά σουτ να νικήσουν τον Ρομέρο. Η ΑΕΛ ζήτησε σε δυο περιπτώσεις πέναλτι με τον διαιτητής της αναμέτρησης Λούκα Σωτηρίου να μην δείχνει την παράβαση. Στην πρώτη φάση ο Αναστασίου κάνει κίνηση προς στον Μεσγκά και στην δεύτερη ο Μπουένο φαίνεται να σπρώχνονται από αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Β' μέρος: Λύτρωση με Μπουένο

Και πάλι καλά άρχισε το β' μέρος η ΑΕΛ. Μπήκε δυνατά και στο β' μέρος έψαξε το γκολ το οποίο θα απελευθέρωνε τους ποδοσφαιριστές από το άγχος της πρεμιέρας κάτιο που πέτυχε με τον Μπουένα στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μεσγκά κέρδισε πέναλτι και ο Μπουένο το εκτέλεσε γράφοντας το 1-0 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια του αγώνα η ΑΕΛ προσπάθησε να πετύχει και άλλο γκολ ωστόσο λίγο η κούραση λίγο η ατυχία δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές του Κύπριου τεχνικού να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Πάντως στην ΑΕΛ είναι ευχαριστημένοι από την πρώτη νίκη της ομάδας αλλά και στο γεγονός πως ο κόσμος της ομάδας από την πρώτη αγωνιστική επέστρεψε δυναμικά στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα