Η αθλήτρια του τριάθλου που αψήφησε τον καρκίνο

Η Φαμπιέν Σεν Λουί το Σάββατο αγωνίστηκε στο τρίαθλο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Παράλληλα η Φαμπιέν δίνει έναν ακόμη μεγαλύτερο αγώνα, αυτό για τη ζωή της.

Το τρίαθλο θεωρείται από τα πιο απαιτητικά αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων. Ενάμιση χιλιόμετρο κολύμβησης, 40 χιλιόμετρα ποδηλασίας

και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο. Δεν είναι για τον καθένα. Σίγουρα πρέπει να είσαι πολύ δυνατός σωματικά και ψυχικά για να τα καταφέρεις.

Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες του άθλημα του τριάθλου συμμετείχε και η Φαμπιέν Σεν Λουί. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Λουί συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες με το Λονδίνο. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική. Το ταξίδι της μέχρι το Ρίο μόνο εύκολο δεν ήταν και για να εκείνη και την οικογένειά της.

Το Δεκέμβριο η Φαμπιέν διαγνώστηκε με μια σπάνιας μορφής καρκίνο στους σιελογόνους αδένες. Τα κακοήθη κύτταρα σχηματίζονται στους ιστούς των σιελογώνων αδένων. Είναι μόλις 28 χρονών.

Έχει μάθει όμως να παλεύει: «Πρέπει να το παλέψω μέχρι να τελειώσει» εξομολογήθηκε στο δίκτυο του BBC. Ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε για την υγεία της. «Παλεύω με τον καρκίνο από τον Απρίλιο. Είμαι άρρωστη αλλά τώρα είμαι στο Ρίο και είμαι πολύ χαρούμενη που είναι εδώ».

Η Φαμπιέν εξηγεί: «Ήταν κάτι σοκαριστικό για μένα και για την οικογένειά μου. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Πιστεύω ότι τώρα είμαι πιο δυνατή».

Η 28χρονη αθλήτρια έκανε δύο χειρουργεία για να αφαιρέσει τον όγκο και τους καρκινικούς ιστούς. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εγχείρησης παρουσιάστηκαν επιπλοκές: «Παρέλυσε το πρόσωπό μου για τρεις μήνες. Δε μπορούσα να χαμογελάσω. Δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Χαμογελούσα αλλά μόνο το αριστερό κομμάτι του προσώπου μου. Ντρεπόμουν αλλά είχα την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων μου, του συντρόφου μου αλλά και του προπονητή μου. Όλοι με υποστήριξαν με όλη τους τη δύναμη. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λόγος που το περνάω αυτό...»

Επειτά από όλα αυτά εύλογη η απορία του δημοσιογράφου. «Γιατί είσαι εδώ; Γιατί δεν είσαι σπίτι σου να ξεκουράζεσαι;». Η Φαμπιέν με δάκρυα στα μάτια απαντά: «Είμαι εδώ γιατί αγαπώ το άθλημά μου και γιατί προκρίθηκε για να είμαι εδώ. Θυσίασα τέσσερα χρόνια από τη ζωή μου. Ίσως είναι και ένα που θέλω να περάσω. Είναι είναι μόνο ότι είμαστε άρρωστοι ή έχουμε κάτι. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι να τελειώσει...».

Η Φαμπιέν αγωνίστηκε το Σάββατο στο τρίαθλο αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τον αγώνα της. Ίσως το γεγονός ότι βρέθηκε στην γραμμή εκκίνησης είναι πολύ πιο σημαντικό από τόν ίδιο τον αγώνα.

Πηγή: Sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα