Απογειώθηκε τελικά για Μάντσεστερ η πτήση της Cobalt

Αίσιο τέλος είχε τελικά η ταλαιπωρία εκατόν ενός ατόμων - επιβατών πτήσης της εταιρείας Cobalt, από τη Λάρνακα προς το Μάντσεστερ, καθώς η πτήση έχει ήδη αναχωρήσει από το Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας.

Σε σύνολο περίπου 136 επιβατών οι 35 επιβάτες της πτήσης επέλεξαν τελικά να μην επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να τους παραδοθούν οι αποσκευές τους και να παραμείνουν τελικά στην Κύπρο.

Μια βλάβη στο μηχανισμό των τροχών του αεροσκάφους κρατούσε καθηλωμένο το αεροπλάνο

για μερικές ώρες, καθώς ο αισθητήρας που καταδεικνύει ότι οι τροχοί του αεροσκάφους είναι στη θέση τους κατά την απογείωση και πτήση, δεν είχε ενεργοποιηθεί.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ανάγκασε τους αρμόδιους να κινητοποιήσουν τους τεχνικούς τους, έτσι ώστε να αλλαχθεί ολόκληρο το σύστημα που προκαλούσε το πρόβλημα και να αντικατασταθεί από άλλο καινούριο.

Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια παραμονής στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να κάνει δυο δοκιμαστικές πτήσεις έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι όλα βαίνουν όπως προνοούν οι κανόνες ασφαλείας, κάτι το οποίο και έγινε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Οι επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, περίμεναν στο Αεροδρόμιο, χωρίς να γνωρίζουν την ακριβή ώρα που θα πετούσαν, ούτε και το τι ακριβώς συνέβαινε με την έκβαση της διαδικασίας επιδιόρθωσης του αεροσκάφους. Σε αρκετές περιπτώσεις, στο Sigmalive δεχθήκαμε καταγγελίες και παράπονα από τους επιβάτες, οι οποίοι ένιωθαν αγανάκτηση από την καθυστέρηση.

Σε ερώτημα μας σχετικά με την ταλαιπωρία του κοινού, ο εκπρόσωπος της εταιρείας μας τόνισε ότι μέλημα και κουλτούρα της εταιρείας είναι η διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας για το κοινό και αυτό πολλές φορές φέρνει την καθυστέρηση που δυστυχώς δεν είναι ευχάριστη για τους επιβάτες.

Χαρακτήρισε δε ως προβλήματα ρουτίνας τα οποία μπορεί να συμβούν και συμβαίνουν και στις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο, τα δυο περιστατικά του Σαββατοκύριακου.

Σε ερώτημα μας κατά πόσο γίνονται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι στα αεροσκάφη της εταιρείας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά ανησυχία και ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας.

Γεγονός ωστόσο παραμένει το ότι οι επιβάτες ταλαιπωρούνται και ανησυχούν από περιστατικά τα οποία δεν είναι ευχάριστα για κανένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα