ΑΕΖ–Εθνικός 3-1: Ιστορική νίκη με χατ-τρικ Πάγκαλου (pics)

Ιστορική βραδιά για την ΑΕΖ, ιστορική νίκη στην πρώτη της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια, απέναντι στον Εθνικό Άχνας. Η ομάδα του Νικόλα Μαρτίδη με νίκη 3-1 και με αρκετό ενθουσιασμό, πέτυχε μία νίκη που θα γραφτεί στην ιστορία, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta 2016/17. Χατ-τρικ για την ΑΕΖ ο Κωνσταντίνος Πάγκαλος, μείωσε ο Εθνικός με τον Φιλίποφ.


Εικόνα αγώνα:
Με διάθεση μπήκε η ΑΕΖ στον πρώτο της ιστορικό αγώνα στα μεγάλα σαλόνια με πρώτο αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας. Η ομάδα του Ζακακίου δεν έχει να χάσει τίποτα την

φετινή χρονιά, μόνο εμπειρίες και κέρδος έχει να αποκομίσει, και με αυτή τη διάθεση έπαιξε στο πρώτο 45άλεπτο. Η ομάδα του Νικόλα Μαρτίδη στην πρώτη της φάση στον αγώνα, βρήκε δίχτυα με το γκολ του Κωνσταντίνου Πάγκαλου, ένα γκολ που θα γραφτεί στην ιστορία. Η ΑΕΖ ήταν καλύτερη και ανώτερη από τον Εθνικό, κερδίζοντας μάλιστα πολλά κόρνερ στο παιχνίδι, προσπαθώντας κυρίως ν' απειλήσει από τα πλάγια. Η ΑΕΖ δίκαια προηγήθηκε και δίκαια πανηγύρισε το προβάδισμα στο ημίχρονο.

Η ομάδα του Ντανίλο Ντότσιτς πήρε λίγο τα πάνω της μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, όμως δεν ήταν και τόσο επικίνδυνη στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα ο Ταουντούλ να έχει σχετικά ένα εύκολο 45άλεπτο.


Στην επανάληψη ο Εθνικός μπήκε πιο διαβασμένος, με καλύτερα πατήματα και με περισσότερη συγκέντρωση. Στο 62’ ένα επικίνδυνο σουτ του Ταουντούλ δεν ήταν αρκετό για την ισοφάριση. Μετά από ένα δεκάλεπτο, ο Εθνικός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα μ’ ένα πανέμορφο γκολ από τον Φιλίποφ, μετά από μπαλιά του Πιντσέλι. Τα τελευταία λεπτά στο «Αμμόχωστος» ήταν δραματικά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα τις έβαζε σε θέση οδηγού. Στο 82’ η ΑΕΖ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Σάσι, η μπάλα όμως πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.


Η ΑΕΖ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα μετά την ισοφάριση που δέχθηκε και με πρωταγωνιστή και πάλι τον Πάγκαλο έκανε το 2-1 μετά από εξαιρετική πάσα από τον Κατσή, ενώ η ροή του είχε και συνέχεια αφού στο 87’ ο Πάγκαλος έκανε το 3-1, τελειώνοντας οριστικά τον αγώνα, πετυχαίνοντας και το πρώτο χατ-τρικ της σεζόν. Ιστορική νίκη για την ΑΕΖ, ο Πάγκαλος έγραψε τ’ όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του σωματείου.


ΑΕΖ: Ταουντούλ, Σακελλαρίου, Μαμμίδης, Σκόπλιακ (50' Κατσής), Κυριάκου, Αουρέλιο, Σιμόνζι, Βιγιαφάνιες (62’ Ντο Σάντος), Πάγκαλος Παχίππης, Ανδρέου (79’ Σάσι)

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Σιτόρσκι, Στόιτσεφ, Κρατσιούνοφ, Φιλίποφ, Ενέσκου, Αράμπαλ, Τζέφερσον, Πιντσέλι, Κυπριανού (87’ Πογιατζής), Χατζηβασίλης

Keywords
Τυχαία Θέματα