3η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 24/11/17 στις 16:00, στη Λευκωσία, τη 3η Γενική Συνέλευση του η οποία ήταν και εκλογική.

Πρόεδρος του Συνδέσμου για τη διετία 11/2017 – 11/2019 επανεκλέγηκε ο κ. Άκης Έλληνας. Ανθυποψήφιος του ήταν ο κ. Μάκης Κετώνης. Ο κ. Έλληνας έλαβε 4 ψήφους, ο κ. Κετώνης έλαβε 2 ψήφους και υπήρχε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για την επόμενη διετία 2017 – 2019, αποτελείται από τους κκ:

Άκης Έλληνας

– Πρόεδρος

Χρήστος Κονομής – Αντιπρόεδρος

Τάσος Πολυκάρπου – Γραμματέας/Ταμίας

Μάκης Κετώνης – Μέλος

Δημήτρης Γιαννάκη – Μέλος

Άνδρος Ανδρέου – Μέλος

Ηλίας Ανδρονίκου – Μέλος

Αντρέας Χαραλαμπίδης – Μέλος

Ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου είναι υπεύθυνο οργανωμένο σύνολο/επιχειρηματικός φορέας που επένδυσε στον τόπο μας πέραν των €300 εκατομμυρίων μέχρι σήμερα μέσω των εταιρειών – Μελών του και εκπροσωπούν ταυτόχρονα το δεύτερο μεγαλύτερο οργανισμό παραγωγής ηλεκτρισμού στη χώρα μας.

Από την ίδρυση του (2007) μέχρι και σήμερα έχει μεγάλη συμβολή γενικότερα στα θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειες (ΑΠΕ). Συγκεκριμένα είχε καθοριστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στον τόπο μας. Με διάφορες παρεμβάσεις και εισηγήσεις του στα κέντρα λήξεως αποφάσεων τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο σε εκτελεστικό αλλά και νομοθετικό επίπεδο διαμόρφωσε πολιτικές και συνεχίζει να συμβάλει με γνώμονα το σωστό και δίκαιο ενεργειακό σχεδιασμό και το δημόσιο συμφέρον.

Το επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θα επιδιώξει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπόλοιπους υποψήφιους Προέδρους ανταλλάσοντας απόψεις για τις εξελίξεις των ΑΠΕ γενικότερα, για την υφιστάμενη πολιτική της Κυβέρνησης για τα αιολικά πάρκα, την προοπτική τους και για το νέο εθνικό σχέδιο δράσης που έχει ανακοινωθεί.

Μεταξύ άλλων θα προτείνουμε τα ακόλουθα θέματα που πιστεύουμε είναι σωστό να συζητηθούν όπως: όριο των 175MW για τα αιολικά – (τελική υπογραφή από το ειδικό ταμείο για το έργο στο Κελλάκι ισχύος 10MW), νέα έργα, κατάλληλη εγγυημένη τιμή (floor price) για ορισμένη περίοδο πχ. για 7 έτη, ενθάρρυνση και κίνητρα από την Κυβέρνηση προς τους επενδυτές για εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που θα παρέχουν ασφάλεια στο δίκτυο, οφειλές από ειδικό ταμείο προς τους παραγωγούς ΑΠΕ, εξελίξεις των νέων κανονισμών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, των κανονισμών μεταφοράς και διανομής ενέργειας και της ελεύθερης/ανταγωνιστικής αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα