Eρντογάν:Η τεχνολογία αποκόβει τους ανθρώπους από τη ζωή

Η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κόσμου, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία που έκανε στο 4ο διεθνές συνέδριο για τον Εθισμό στην Τεχνολογία στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με την πηγή της επιστήμης και της πληροφορίας», σημείωσε ο Ερντογάν και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Από αυτήν την άποψη δεν είμαστε άνθρωποι τεχνοφοβικοί όπως το λέει η σύγχρονη ορολογία. Δεν κοιτάμε από που προέρχονται οι τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις, αλλά γιατί και για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται, ποια η σχέση τους με την

ανθρώπινη ζωή».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πια αντικαταστήσει το περιβάλλον μιας φιλικής συζήτησης και ειλικρινής κουβέντας, είπε ο Ερντογάν και ανέφερε ότι η τεχνολογία που υποτίθεται πως θα διευκόλυνε τη ζωή, αποκόβει τους ανθρώπους από τη ζωή.

Παραφράζοντας τη φράση «ανακαλύφθηκε το τουφέκι, χάθηκε η λεβεντιά» του Τούρκου λαϊκού βάρδου Κιόρογλου πριν από 4 αιώνες, σημείωσε ότι: «Και εμείς σήμερα λέμε το εξής, βγήκαν τα όπλα μαζικής καταστροφής που είναι προϊόν της σύγχρονης τεχνολογίας, χάθηκε η ανθρωπιά».

Στην ουσία, όσο αντιτασσόμαστε στην ατομική βόμβα θα πρέπει άλλο τόσο να αντιταχθούμε και στην αντίληψη που τη δημιούργησε και που θεωρεί νόμιμο να τη χρησιμοποιεί πάνω σε αθώους ανθρώπους.

«Αναμφίβολα πίσω από κάθε εφεύρεση υπάρχει μια αντίληψη και μια κοσμοθεωρία που της δίνει ζωή. Η κυρία αιτία που οι μουσουλμάνοι δεν πρωτοπόρησαν στα όπλα μαζικής καταστροφής όπως η ατομική βόμβα και οι πυρηνικοί πύραυλοι, δεν μπορεί να είναι η υπανάπτυξη. Μια τέτοια τεχνολογία πρώτα από όλα είναι αντίθετη με την αντίληψη των μουσουλμάνων και στην άποψη τους για τη ζωή, τον άνθρωπο και τη φύση», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κριτήριο για μας είναι η τεχνολογία να μην πηγαίνει κόντρα στη φύση του ανθρώπου. Το μέτρο είναι να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη του κόσμου και όχι για την καταστροφή του», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα