11000 κιλά κρέατος μεταφέρθηκε από ελ.περιοχές σε κατεχόμενα

Η έλλειψη φαρμάκων στα «κρατικά» νοσηλευτήρια, οι αντιδράσεις για την καταστροφή δασικής περιοχής στην κατεχόμενη Λευκωσία, η παραίτηση του "υπουργού παιδείας", οι ουρές που σχηματίζονται στο «τμήμα μετανάστευσης» για την απόκτηση «υπηκοότητας» και η απόφαση για πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη μη επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν μαθητές στην κατεχόμενη Κερύνεια, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Άφησε την καρέκλα για τον έρωτά του για το ΚΕΕ»,

αναφέρεται στην παραίτηση του «υπουργού» παιδείας Οζντεμίρ Μπερόβα, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του στον «υπουργό» οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς και συνεχίζει τον δρόμο του, αφού αποχωρεί και από το Δημοκρατικό Κόμμα και προσχωρεί στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση της «επαρχιακής διοίκησης» να κόψει δέντρα σε περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας, ενέργεια που προκάλεσε αντιδράσεις σε οργανωμένα σύνολα. Γράφει, ακόμα, ότι η Σιμπέλ Σιμπέρ διέψευσε δημοσιεύματα ότι ψάχνει άλλη κομματική στέγη εν όψει «εκλογών».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Έγκλημα στο ματωμένο ποτάμι», γράφει ότι έγκλημα εναντίον της φύσης αποτελεί η απόφαση της «επαρχιακής διοίκησης» της κατεχόμενης Λευκωσίας να κόψει δέντρα που βρίσκονται στις ακτές ποταμού που ονομάζουν «ματωμένο ποτάμι» στην κατεχόμενη πόλη, ενώ πολλά είναι τα οργανωμένα σύνολα που αντέδρασαν ζητώντας την παραίτηση του «επάρχου». Προβάλλει, ακόμα, δηλώσεις της «προέδρου» της «βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ σχετικά με δημοσιεύματα που την θέλουν να αλλάζει κομματική στέγη. Η κ. Σιμπέρ διέψευσε τα δημοσιεύματα. Αναφορά γίνεται και στους οκτώ Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους σε μάχη εναντίον του ΙΣΙΣ στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αυξήθηκαν οι ρυθμοί στην πολιτική», αναφέρεται στην παραίτηση του «υπουργού» παιδείας Μπερόβα, ο οποίος αποχωρεί από το Δημοκρατικό Κόμμα και κατέρχεται ως «υποψήφιος» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Αναφορά γίνεται και στην απεργία των ιατρών «του δημοσίου» και γράφει ότι η υπομονή των ιατρών για την κατάσταση στα «κρατικά» νοσηλευτήρια και η απάθεια των αρμοδίων έφτασε τα όριά της. Προβάλλει, ακόμα, την «κατά λάθος», όπως γράφει, σύλληψη δύο Τούρκων καταζητούμενων εγκληματιών, οι οποίοι, για να διαφύγουν της σύλληψης, βρέθηκαν στα κατεχόμενα. Οι δύο συνελήφθησαν όταν έγινε αντιληπτό ότι χρησιμοποιούσαν πλαστή ταυτότητα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν υπάρχουν ούτε αντιβιοτικά στο νοσοκομείο», αναφέρεται στα προβλήματα που συνεχίζουν να μαστίζουν τη «δημόσια υγεία» και γράφει ότι κατά τη χθεσινή απεργία τους, οι ιατροί των «κρατικών» νοσηλευτηρίων κατάγγειλαν και περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία ούτε καν αντιβιοτικά για τους ασθενείς. Προβάλλει, ακόμα, τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της «επαρχιακής διοίκησης» να ξεριζώσει δέντρα σε δασική περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία. Γράφει, επίσης, ότι μετά από 14 χρόνια από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, η ε/κ πλευρά θα δημιουργήσει και δεύτερο σημείο ελέγχου και διέλευσης των Τ/κ στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, τερματίζοντας έτσι τις ουρές που σχηματίζονταν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Να μην μείνει κανείς χωρίς», γράφει ότι συνεχίζονται οι ουρές στα γραφεία του «τμήματος μετανάστευσης» στα κατεχόμενα με τα άτομα που αιτούνται ή περιμένουν να πάρουν την «υπηκοότητά» τους. Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση για πρόωρες «εκλογές», η «διακυβέρνηση» Κόμματος Εθνικής Ενότητας και τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος έχει παραχωρήσει συνολικά 114 «υπηκοότητες». Αναφορά γίνεται και στην απόφαση για πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη μη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μαθητές στην κατεχόμενη Κερύνεια, οι οποίοι ακόμα να καθίσουν στα θρανία τους, αφού δεν υπάρχουν θέσεις στα σχολεία για να φοιτήσουν. Γράφει, ακόμα, ότι τους πρώτους 11 μήνες του 2017 κατασχέθηκαν 11 χιλιάδες 504 κιλά «παράνομου κρέατος» - όπως αναφέρεται - που μεταφέρθηκε από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα