«Ξεκρέμαστοι» 6000 μαθητές λόγω της απεργίας στην Πάφο

Μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί 6.000 μαθητές στην Επαρχία Πάφου από την επ’ αόριστο στάση εργασίας των λεωφορείων στον ΟΣΥΠΑ.

Μαθητής, ο Αλέξανδρος Αγαθοκλέους, που έρχεται από την κοινότητα Καλέπεια της Επαρχίας Πάφου, χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση, αφού, όπως επεξήγησε, από τη στάση των λεωφορείων ταλαιπωρούνται αφάνταστα μαθητές και γονείς.

Χθες, ανέφερε ενδεικτικά στο ΚΥΠΕ,

ανέμεναν ενημέρωση από τα ΜΜΕ προκειμένου να γνωρίζουν αν θα μεταβούν σήμερα στα σχολεία τους με τα λεωφορεία ή εάν οι δημόσιες συγκοινωνίες θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας και σήμερα.

Ο μαθητής Αλέξανδρος Αλεξάνδρου αναφέρθηκε και στην αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε σήμερα στα σχολεία της Πάφου εξαιτίας της στάσης εργασίας των λεωφορείων και τη χρήση από τους περισσότερους γονείς των αυτοκινήτων τους.

Η Μαρία Αποστόλου, μαθήτρια στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, ανέφερε πως επιβάλλεται η εξεύρεση άμεσης λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία για μαθητές και γονείς αλλά και για όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Επαρχία Πάφου.

Μαθήτρια η Αλίκη Αντωνίου, που διαμένει στη Μεσόγη, ανέφερε πως οι μαθητές που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για τη μετάβασή τους στα σχολεία, ξυπνούν από νωρίς. Σε αρκετές περιπτώσεις, σημείωσε, αναγκάζονται να τους μεταφέρουν οι γονείς τους, συγγενείς τους ή ακόμη και φιλικά τους πρόσωπα λόγω της επ’ αόριστης απεργίας που εξήγγειλε ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου.

Λόγω της κατάστασης, συνέχισε η μαθήτρια, πολλοί μαθητές καθυστέρησαν σήμερα να μεταβούν στα σχολεία τους.

Εξάλλου, μαθήτρια, η Χριστίνα Αιδινίδου από τον Πόντο, που γεννήθηκε στην Πάφο, ανέφερε πως η κατάσταση με τα λεωφορεία και η μη έγκαιρη ενημέρωση για το εάν θα κατέλθουν ή όχι σε απεργία από μέρους του Οργανισμού, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στους μαθητές που διακινούνται με αυτά για τη μετάβαση τους στα σχολεία.

Αρκετοί γονείς, είπε, αδυνατούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού οι μαθητές, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να μεταβούν με τα πόδια.

Σημειώνεται πως χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες παραμένει από τις 05:00 το πρωί η Επαρχία Πάφου από την επ’ αόριστο στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν οι 277 υπάλληλοι του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου. Ανάμεσά τους και οι οδηγοί των 105 Λεωφορείων του Οργανισμού, οι οποίοι συμμετέχουν στα απεργιακά μέτρα και δεν πραγματοποιούν κανένα δρομολόγιο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου Γιώργος Ιωαννίδης από τα απεργιακά μέτρα επηρεάζονται 18.000 επιβάτες, ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες, ενώ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν 6.000 περίπου μαθητές οι οποίοι χρησιμοποιούν για τη μετάβασή τους τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο κ. Ιωαννίδης επέρριψε εκ νέου ευθύνη για την κατάσταση στο Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, λέγοντας πως εδώ και 7 μήνες το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει καταβάλει ούτε ένα σέντ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται έγκαιρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα