Η απάτη Κύπριας επιχειρηματία για να πάρει κληρονομιά

Κύπρια επιχειρηματίας καταδικάστηκε από τα βρετανικά δικαστήρια για απάτη σε βάρος της αδερφής της, αφού είπε ψέματα στην ετοιμοθάνατη μητέρα της για να πάρει όλη της την κληρονομιά.

Σύμφωνα με τη The Times, η 53χρονη Ν. Χ., έπεισε τη μητέρα της Α. Ι., να αλλάξει τη διαθήκη της, πείθοντάς την ότι η αδερφή της Α. Μ., 57 ετών, τούς είχε κλέψει χρήματα, με αποτέλεσμα δύο ημέρες πριν πεθάνει να αλλάξει τη διαθήκη.

Σε Δικαστήριο στο Λονδίνο, η διαθήκη κρίθηκε μη έγκυρη και τώρα η κληρονομιά θα μοιραστεί ισάξια στις δύο αδερφές.

Το

Δικαστήριο χαρακτήρισε την 53χρονη «ανέντιμη και άτομο που χειραγωγεί, με την αλήθεια να είναι λιγότερο σημαντικό από την επίτευξη του στόχου της». Επίσης, «έχει έντονα συναισθήματα δυσαρέσκειας» για την αδερφή της, που πλέον είναι συνταξιούχος δικηγόρος.

Οι δύο αδερφές γεννήθηκαν στην Κύπρο και μετανάστευσαν στη Βρετανία το 1964, όταν ο πατέρας τους έγινε επιτυχημένος ασφαλιστής και επενδυτής ακινήτων.

Οι γονείς τους γύρισαν στην Κύπρο το 1990, αλλά κράτησαν το ενός εκατομμυρίου σπίτι που είχαν στο Λονδίνο.

Οι αδερφές ήταν συνιδιοκτήτριες της εταιρείας που διατηρούσε η οικογένεια, ενώ η μητέρα είχε ένα εκατομμύριο σε μετρητά και σπίτι στην Κύπρο όταν απεβίωσε.

Η 53χρονη παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι η μητέρα της πάντα ήθελε να μοιράσει στα δύο την περιουσία της, αλλά δεν ήταν αυτή υπεύθυνη για το γεγονός ότι η μητέρα πίστευε ότι τής έκλεψε λεφτά η άλλη της κόρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα