Έργα ύψους 95εκ εξήγγειλε ο Πρόεδρος για την Αμμόχωστο

Την εκτέλεση έργων ύψους 95 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται εντός του 2015, αρχές του 2016, εξήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου.

Μεταξύ των έργων αυτών είναι για το Δήμο Παραλιμνίου βελτίωση λεωφόρου Περνέρα, ανέγερση Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι,

κατασκευή τμήματος της λεωφόρου 1ης Απριλίου, διαμόρφωση παραλιακού πεζοδρόμου (Γ΄φάση). Επίσης θα ανεγερθεί αίθουσα εκδηλώσεων στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου για την κατασκευή της οποίας περιελήφθηκε δωρεά ύψους 80 χιλιάδων ευρώ από τους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας ΗΛΙΟΣ.

Για το Δήμο Αγίας Νάπας, ο Πρόεδρος εξήγγειλε την ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αγίας Νάπας, βελτιωτικά έργα επί της λεωφόρου Νησί που αφορούν την αναβάθμιση του ποδηλατοδρόμου 4.5 χιλιομέτρων, αποκατάσταση, ανάδειξη και προβολή του Μεσαιωνικού Μοναστηρίου, βελτίωση της προσβασιμότητας στο κέντρο της Αγίας Νάπας και δημιουργία πολυλειτουργικού πάρκου.



Για το Δήμο Δερύνειας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε την ανέγερση λέσχης ηλικιωμένων και την επίστρωση οδοστρώματος σε δρόμους του Δήμου Δερύνειας και της κοινότητας Αυγόρου που επηρεάστηκαν από εργασίες για το αποχετευτικό.

Για το Δήμο Σωτήρας, έχει εξαγγελθεί η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας, ύψους 600 χιλιάδων ευρώ που θα δοθεί υπό μορφή χορηγίας από το Υπουργείο Παιδείας και το στάδιο που θα κατασκευαστεί υπό την τεχνική καθοδήγηση του ΚΟΑ.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επίσης εξαγγείλει επίσης έργα για τις Κοινότητες Αχνας, Λιοπετρίου και Αυγόρου.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα