Βίλντερς: Το Ισλάμ είναι η "καταστροφή της ελευθερίας"

Ο ηγέτης της άκρας δεξιάς της Ολλανδίας Χέερτ Βίλντερς, ο οποίος διώκεται για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους και για διακρίσεις σε βάρος των Μουσουλμάνων, ζήτησε από τους δικαστές να τον αθωώσουν και δήλωσε ότι αυτό που κάνει είναι να υπεραμύνεται της ελευθερίας στη χώρα του.

"Αθωώστε με. Δεν παρακινώ σε ρατσιστικό μίσος. Δεν παρακινώ σε διακρίσεις" τόνισε ο κ. Βίλντερς ενώπιον δικαστηρίου του Άμστερνταμ κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία μεταδίδεται απ' ευθείας από την κρατική τηλεόραση.

"Υπεραμύνομαι του χαρακτήρα, της ταυτότητας, του
πολιτισμού και της ελευθερίας της Ολλανδίας" πρόσθεσε ο ηγέτης του ολλανδικού ακροδεξιού ηγέτη του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) που ήρθε τρίτο στις εκλογές της 9ης Ιουνίου του 2010 και υποστηρίζει την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε.

Ο 47χρονος κ. Βίλντερς που ενδέχεται να καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση ή καταβολή 7.600 ευρώ πρόστιμο διώκεται γιατί χαρακτήρισε το Κοράνι παρόμοιο με το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ "Ο Αγών μου" σε δηλώσεις του το 2006 και το 2008 σε ολλανδικές εφημερίδες αλλά και στην ιστοσελίδα του και σε ένα ολιγόλεπτο φιλμ με τίτλο "Fitna" (διχόνοια).

"Είμαι υποχρεωμένος να μιλάω γιατί η Ολλανδία κινδυνεύει από το Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι αντίθετο της ελευθερίας" είπε στην απολογία του και καταλήγοντας κάλεσε τους δικαστές "να μην αφήσουν να σβήσει το φως πάνω από την Ολλανδία".

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κ. Βίλντερς με το αιτιολογικό ότι δεν κατηγορεί τους μουσουλμάνους αλλά το Ισλάμ και ότι η επίκριση μιας θρησκείας δεν είναι ποινικά κολάσιμη. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αργότερα αυτό το μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα