Επιχειρηματικό Πάρκο σχεδιάζει το Επιμελητήριο της Αθήνας

Επιχειρηματικό Πάρκο σχεδιάζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρηματικών πάρκων. To επιμελητήριο αποφάσισε την διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου για βιοτεχνικές επιχειρήσεις - μέλη και ήδη μετά από σχετική προκήρυξη που δημοσιεύτηκε, αξιολογήθηκαν σε πρώτη φάση οι προσφορές εδαφικών
εκτάσεων για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου, από τον τεχνικό σύμβουλο του επιμελητηρίου, την εταιρεία «ReDePlan Α.Ε. Consultants».

Έχει πραγματοποιηθεί μία πρώτη επιλογή προσφορών από το Δ.Σ. του επιμελητηρίου όπου και δρομολογήθηκε ένα δεύτερο επίπεδο αξιολόγησης, τα αποτελέσματα της οποίας θα εκτιμηθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΕΑ. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των μελών του ΒΕΑ με τη δημιουργία δυνατότητας επένδυσης σε βιοτεχνικό πάρκο με τους καλύτερους δυνατούς όρους της αγοράς.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Π. Ραβάνης, σχολιάζοντας την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας μας σημείωσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι ''οδηγηθήκαμε στον γκρεμό γιατί οι παρεκτροπές αντί να αποτελούν εξαιρέσεις έγιναν κανόνας και ο κανόνας αποτέλεσε την εξαίρεση. Όμως το τρένο της χώρας παρότι εκτροχιάστηκε μπορεί να επανέλθει σε τροχιά ασφάλειας. Χρειάζεται ψυχραιμία, συνεργασία και συλλογικότητα με εντατικοποίηση της προσπάθειας''.

Για να ξαναγίνει ανταγωνιστική η οικονομία μας, ο κ. Ραβάνης προτείνει να επικεντρωθούμε στα εξής στοιχεία:

- Να αναπτυχθεί περισσότερος επαγγελματισμός από εργαζόμενους και επιχειρηματίες με συνειδητή προσφορά έργου και με ποιοτικότερα προϊόντα σε λογικές τιμές.

- Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, επιστρέφοντας στην καλλιέργεια της ελληνικής γης και στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, αλλά και οργανώνοντας την κτηνοτροφία στον τόπο μας, όπου οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πολύ καλλίτερες από άλλες χώρες που μας εξάγουν αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

- Να φροντίσουμε περισσότερο για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

- Να λαμβάνουμε τα μηνύματα των καιρών και με ικανότητα προσαρμογής να επιδοθούμε σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες με ευνοϊκότερες προοπτικές, όπως προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, ανακύκλωση και ανάκτηση προϊόντων, Πράσινη Ανάπτυξη και ΑΠΕ.

- Να αναδείξουμε τις δυνατότητές μας σε τουριστικές υπηρεσίες και να αντιμετωπίσουμε τον τομέα αυτό ως την «βαριά βιομηχανία της χώρας»

- Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ.) να συμβάλει στη διαμόρφωση ήθους σε θέματα φοροδιαφυγής με αντίστοιχη κοινωνική προσφορά και επαναφορά οικονομικού μέτρου σύμφωνα με τις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας.

- Να καταργήσουμε σκανδαλώδη προνόμια όπου αυτά υπάρχουν.

- Να βοηθήσουμε την λειτουργία των δικαστηρίων με μηχανισμούς εξωδικαστικής επίλυσης ώσ
Keywords
Τυχαία Θέματα