Θέλει να προσευχηθεί στον τάφο του Ιωάννη Παύλου Β'

Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά εξεδήλωσε την επιθυμία να προσευχηθεί πάνω από τον τάφο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', τον οποίο είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει το 1981, και στη Φάτιμα, αλλά οι αιτήσεις που είχε υποβάλλει στις ιταλικές και πορτογαλικές αρχές αντίστοιχα έχουν παραμείνει αναπάντητες, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

Τα αιτήματα για τη χορήγηση βίζας έχουν κατατεθεί ήδη στις πρεσβείες της Ιταλίας και της Πορτογαλίας στην Άγκυρα, όμως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση, δήλωσε στον Τύπο ο Χατζί Αλί Εζχάν.

«Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά επιθυμεί να μεταβεί στη Φάτιμα της Πορτογαλίας
στις 13 Μαΐου και να επισκεφθεί τον καθεδρικό ναό κι εν συνεχεία να μεταβεί στο Βατικανό για να προσευχηθεί στον τάφο του Ιωάννη Παύλου Β' και να καταθέσει λουλούδια», πρόσθεσε.

Το Βατικανό τόνισε σε σχετική επιστολή του πως μία τέτοια επίσκεψη δυνητικά θα ήταν πιθανή, όμως οι ιταλικές αρχές δεν έχουν ανταποκριθεί στο ελάχιστο στο αίτημα για την έκδοση βίζας, δήλωσε ο δικηγόρος.

Ο Ιωάννης Παύλος Β', που την ερχόμενη Κυριακή θα ανακηρυχθεί Άγιος, είχε δηλώσει πως η Παναγία της Φάτιμα ήταν εκείνη που του είχε σώσει τη ζωή κατά την δολοφονική απόπειρα του Αγκτσά, ο οποίος τον είχε τραυματίσει σοβαρά στις 13 Μαΐου 1981 στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα