Η γερμανική αστυνομία επέβαλε "σιωπή" σε μάρτυρα!

Η γερμανική αστυνομία "φίμωσε" έναν 22χρονο ο οποίος είχε καταφέρει να διεισδύσει και να τεθεί επικεφαλής μιας ομάδας φερόμενων ισλαμιστών οι οποίοι ανέβαζαν βίντεο της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο.

Η κατάθεση του νεαρού στη δίκη που διεξάγεται στο Μόναχο αναμενόταν ότι θα δώσει μια εικόνα του πώς οι αρχές ασφαλείας παρακολουθούν τους ριζοσπάστες μουσουλμάνους στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και την εσωτερική λειτουργία του Παγκόσμιου Ισλαμικού Μετώπου Μέσων Ενημέρωσης (GIMF), του δικτύου των ισλαμιστών.

Ο 22χρονος, που είναι σερβικής καταγωγής, εμφανίστηκε συνοδευόμενος από
αστυνομικούς φρουρούς στο δικαστήριο όπου δικάζονται οκτώ μέλη του δικτύου με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Ο ίδιος δεν βαρύνεται με καμία κατηγορία.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ισχυρίζονται ότι ο νεαρός ουσιαστικά παγίδευε τους μουσουλμάνους και τους ωθούσε να διαπράτουν εγκλήματα μίσους. Ο μάρτυρας δεν κατέθεσε τελικά στο δικαστήριο αφού η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε για την εντολή "εχεμύθειας" που του έχει επιβάλει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, μια αστυνομική υπηρεσία. Η εντολή απαγορεύει στον 22χρονο να περιγράψει τα καθήκοντά του εντός της υπηρεσίας ή το πώς λειτουργεί η υπηρεσία. Του επιτράπηκε μόνο να καταθέσει για τις συνομιλίες που είχε με τους κατηγορούμενους και να διευκρινίσει αν τους επηρέασε ή όχι.

Επτά άνδρες και μία γυναίκα κατηγορούνται ότι αναρτούσαν βίντεο που παρουσίαζαν αποκεφαλισμούς ομήρων ή ιμάμης να προασπίζονται τη δολοφονία "απίστων".
Keywords
Τυχαία Θέματα