Ποιος είναι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις

Ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς επανέλαβε ότι η διεξαγωγή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων επαφίεται στον ίδιο ως επικεφαλής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και όχι στην ανεξάρτητη μεταβατική κυβέρνηση που προβλέπεται να σχηματιστεί μετά από τη συμφωνία συμφιλίωσης με την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς.

"Αυτή η κυβέρνηση έχει εξουσιοδοτηθεί να κάνει δύο πράγματα: να καθορίσει μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών και να ανοικοδομήσει τη Γάζα" τόνισε ο κ. Αμπάς σε συνέντευξη Τύπου κοινή με τους συγγραφείς ενός νέου σχεδίου ειρήνης που
εξαγγέλθηκε από ανεξάρτητες προσωπικότητες του Ισραήλ.

"Η πολιτική είναι ευθύνη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την πολιτική αυτή" τόνισε ο παλαιστίνιος ηγέτης.

"Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός και εξάλλου είμαι εγώ αυτός που θα διορίσω τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς" πρόσθεσε ο κ. Αμπάς που απάντησε με τον τρόπο αυτό σε ερώτηση για τον εάν θα παραμείνει πρωθυπουργός ο Σαλάμ Φαγιάντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα