Συνάντηση Γ. Μανιάτη με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης

Την αποδέσμευση από τη διαδικασία οριστικοποίησης του νέου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ), γνωστού ως τοπικού πόρου ανάπτυξης, των υπολοίπων ποσών του πόρου για το 2011 ζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα,
παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως δήλωσε ο κ. Σόκουτης, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή των συμβασιοποιημένων έργων για τα οποία υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης. Ο πόρος αυτός δίνεται από την πολιτεία στους νομούς που «φιλοξενούν» τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, για την υλοποίηση έργων ανάπτυξης.

«Ο κ. Μανιάτης τοποθετήθηκε θετικά και έδωσε εντολή σε υπηρεσιακούς παράγοντες να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποδέσμευση του ποσού για το 2011, αφού ερευνηθεί ότι δεν υπάρχουν νομικά ή θεσμικά προβλήματα όσον αφορά στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης.

Στη συνέχεια, με τον κ. Μανιάτη συναντήθηκε σύσσωμο το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, που συγκροτήθηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή των Δήμων Αμυνταίου, Μεγαλόπολης, Εορδαίας, Κοζάνης και Φλώρινας. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δικτύου, δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, έθεσαν στον κ. Μανιάτη το ζήτημα του λιγνιτικού τέλους, γνωστού και ως λιγνιτόσημου, το οποίο πληρώνουν οι ιδιώτες και ζήτησε την πληρωμή του και από τη ΔΕΗ δεδομένου ότι η επιχείρηση έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο από το 1993. «Τις επόμενες μέρες θα στείλουμε στο υπουργείο τις προτάσεις μας γραπτώς, μαζί με όλα τα στοιχεία που μας έχουν ζητηθεί, προκειμένου να ενισχύσουμε το αίτημά μας» είπε ο κ. Ιωσηφίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα