Παπαρήγα: Δεν υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή

«Τα προβλήματα είναι πραγματικά, η όξυνση θα είναι μεγάλη, η χρεοκοπία έχει ξεκινήσει. Υπάρχει ένα ζήτημα στη χρεοκοπία που δεν έχει λυθεί. Το ποσοστό της υποτίμησης του κεφαλαίου, ποιες ζημιές θα υποστούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι -αυτό δεν έχει λυθεί- πως θα μοιραστεί η ζημιά και πως αυτές οι ζημιές που θα υποστούν θά ΅ναι λιγότερες, θα κρατήσουν λιγότερο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει ανάκαμψη. Δεν γίνεται κινδυνολογία σήμερα,
εκβιασμός γίνεται, οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί», υποστήριξε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η κ. Παπαρήγα εξήγησε γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή λέγοντας: «Κατ΄ αρχήν εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, η λύση έξω από το ευρώ και (επιστροφή στη) δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική. Αλλά εθελοντικά να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και αυτή τη στιγμή να τη διώξουν από την ευρωζώνη δεν το βλέπουμε. Αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον, όταν η κρίση θα είναι ακόμη πιο βαθιά και αποφασίσουν οι ισχυρότεροι να μικρύνουν την ευρωζώνη και γενικότερα την ΕΕ. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι θα γίνει μία ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είπε: «Είναι αυτό που λέμε επίσημη πολιτική συναίνεση, γιατί στο κάτω - κάτω διαφορές στρατηγικής δεν υπάρχουν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Ισχύει αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ ότι "εμένα δεν με ενδιαφέρει μόνο η πολιτική συναίνεση, με ενδιαφέρει να συναινέσει ο λαός" και καταλαβαίνουν ή πιστεύουν ότι ο λαός θα συναινέσει αν τα δύο κόμματα πάνε αγκαλιά. Αυτό είναι μία ανάγκη σήμερα γι'Α αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Όμως παρεμβαίνει και το υποκειμενικό πεδίο. Εγώ πιστεύω ότι η ΝΔ επιθυμεί μία τέτοια συναίνεση, αλλά μετεκλογικά. Τώρα η διαμάχη γίνεται για το ποιος θα βάλει τη σφραγίδα του σ'Α αυτή τη συναίνεση, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι».

Για τους "Αγανακτισμένους" η Γ.Γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι «οι άνθρωποι που είναι στο Σύνταγμα οπωσδήποτε έχουν πολιτικές επιλογές και μάλιστα πιστεύουμε ότι είναι εκείνοι που έχουν στηρίξει χρόνια κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα και αισθάνονται προδομένοι. Εμείς δεν αισθανόμαστε προδομένοι, δεν μας πρόδωσε κανείς γιατί δεν τους πιστέψαμε ποτέ. Αισθάνονται προδομένοι, δεν είναι ούφο, δεν είναι άνθρωποι που δεν σκέφτονται. Δεύτερο, εγώ πιστεύω ότι έχουν και πολιτικές αντιλήψεις, μπορεί να μην αισθάνονται ενταγμένοι σε ένα κόμμα, αλλά έχουν και πολιτικές αντιλήψεις, δεν μπορεί να είναι χωρίς πολιτικές αντιλήψεις. Και μόνο η έννοια της συγκέντρωσης για να σταματήσω κάτι, είναι και αυτό μια πολιτική επιλογή».

Και πρόσθεσε :«Είναι έτοιμο το κίνημα να αντέξει έναν εκβιασμό πολύ πιο ισχυρό εναντίον του; Τη στάση πληρωμών από την κυβέρνηση; Οι επιχειρηματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις λέγοντας "εμείς δεν ξαναεπενδύουμε στην Ελλάδα";».
Keywords
Τυχαία Θέματα