Ο Πεταλωτής καταγγέλλει "φασίζουσα" συμπεριφορά

"Φασίζουσα, αν όχι φασιστική", χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη συμπεριφορά "κάποιων" που προσπαθούν να φιμώσουν ή να εμποδίσουν την επαφή του πρωθυπουργού, των υπουργών ή και οποιονδήποτε πολιτικών στελεχών με τους πολίτες και σημείωσε ότι "πρόκειται για πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων που δεν υπολογίζει τι γίνεται σήμερα στην κοινωνία"

Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον αρχηγό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα,
με αφορμή και την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ενώ για το εάν υπάρχουν στελέχη του κόμματος πίσω από ορισμένα από αυτά τα περιστατικά διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, είπε ότι "γνωριζόμαστε όλο στη μικρή Ελλάδα μας".

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "το να μπούμε σε ονοματολογία δεν μας αφορά, ούτε μας ενδιαφέρει να εντοπίσουμε πολιτικούς χώρους" και παράλληλα τόνισε ότι "η φασίζουσα νοοτροπία κάποιων να προσπαθούν να απαγορεύσουν στον πρωθυπουργό ή υπουργούς ή σε οποιαδήποτε πολιτικά στελέχη δεν έχει ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία".

"Το να προσπαθούμε να φιμώσουμε οποιονδήποτε και να τον εμποδίζουμε να κυκλοφορεί είναι ξεκάθαρα φασίζουσα νοοτροπία", είπε και υπογράμμισε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε κάτι τέτοιο".

Είπε ακόμη ότι αν κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την παρουσία πολιτικών στην περιφέρεια που παλαιότερα ήταν ξεχασμένη, "βρίσκονται αλλού" και ότι αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα και υποχρέωση δεν πρόκειται να ματαιωθεί.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το να διαμαρτύρονται οι πολίτες είναι θεμιτό, λογικό και επιβεβλημένο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι δίπλα με στους πολίτες που εκφράζουν την ανησυχία τους, που προβληματίζονται και είναι ενεργοί, "αλλά χωρίς να δεχτούμε προσπάθειες απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτικών μας".

Για το εάν αποδοκιμάζει η κυβέρνηση τον ισχυρισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι "ηθικός αυτουργός" σε ενδεχόμενη δολοφονική επίθεση εναντίον του θα είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι κατά τη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετέφερε την άποψη της κυβέρνησης.

Σχετικά με την επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, στην οποία "καταλογίζει ευθύνες και στον πρωθυπουργό", ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "προτού στείλει τέτοιες επιστολές ας μας πει ρητά και κατηγορηματικά τι ακριβώς κάνει για να καταδικάσει συμπεριφορές τέτοιες, όχι μόνο προς τον κ. Πάγκαλο αλλά και προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς".

"Την ευαισθησία του ο κ. Τσίπρας, με την επιστολή που έστειλε, ας τη δείξει πρώτα απ' όλα στα μέλη του κόμματος, ας τη δείξει πρώτα από όλα του σε αυτούς που οργανώνουν -και πολλοί από αυτούς είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- τέτοιου είδους προσπάθειες που αμαυρώνουν ή προσπαθούν να αμαυρώσουν επισκέψεις -και είμαστε γνώστες της πραγματικότητας και γνωριζόμαστε όλοι στη μικρή Ελλάδα μας- και μετά ας αποστείλει οποιαδήποτε επιστολή, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, στον πρωθυπουργό της χώρας", είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα