Ο Λευκός Οίκος αντικρούει τις κατηγορίες

Ο Λευκός Οίκος τόνισε σήμερα πως αρνείται να «ζητήσει συγγνώμη» για την επιδρομή κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, έπειτα από τις ιερεμιάδες που εκτόξευσε το Ισλαμαμπάντ κατά της Ουάσιγκτον για «μονομέρεια».

Επαναλαμβάνοντας πως οι ΗΠΑ θεωρούν τις σχέσεις τους με το Πακιστάν ως «περίπλοκες» μεν, «σημαντικές» δε, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι τόνισε: «δεν πρόκειται
να ζητήσουμε συγγνώμη για τα μέτρα που έλαβε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα», για την αποστολή ομάδας καταδρομέων στο καταφύγιο του Μπιν Λάντεν.

Ο ίδιος τόνισε επιθυμία των ΗΠΑ είναι να διατηρήσουν μία σχέση συνεργασίας με το Πακιστάν, παρά τις εντάσεις μεταξύ τους.

«Πιστεύουμε πως είναι άκρως σημαντικό να διατηρήσουμε μία σχέση συνεργασίας με το Πακιστάν, ιδιαίτερα διότι είναι προς το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας να γίνει αυτό», τόνισε ο Κάρνι στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα, ο πακιστανός πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι εξέφρασε παράπονα για τη «μονομέρεια» που επέδειξε η Ουάσιγκτον εξαπολύοντας την επιδρομή την 1η Μαΐου κατά της έπαυλης στο Αμποταμπάντ (βορείως του Ισλαμαμπάντ), όπου κρυβόταν ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα