Ο Συνήγορος του Παιδιού σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, ύστερα από πρόσκληση των υπευθύνων Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Ροδόπης και Έβρου, αντίστοιχα, προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Μόσχος παρουσίασε το έργο της
ανεξάρτητης αρχής, δίνοντας έμφαση στις ευθύνες των ενηλίκων και την υποχρέωσή τους να βρίσκονται κοντά στα παιδιά, να τα σέβονται, να επικοινωνούν μαζί τους, ενώ παράλληλα είχε επαφές και συζητήσεις σχετικά με την υποστήριξη της σχολικής φοίτησης και την αποφυγή της γκετοποίησης των παιδιών Ρομά του καταυλισμού Αλάν Κουγιού.

Κατά τον κ. Μόσχο, οι συναντήσεις με μαθητές στα σχολεία είναι μεγάλης σημασίας, γιατί μέσα από αυτές δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ενημερωθούν, αλλά και να ενημερώσουν το Συνήγορο για τις απόψεις και τα βιώματά τους.

Με τους μαθητές των περιοχών που επισκέφθηκε ο Συνήγορος του Παιδιού είχε την ευκαιρία να μιλήσει για θέματα όπως το δικαίωμα των παιδιών σε ένα ελκυστικό σχολείο, τις διακρίσεις και τη βία στη ζωή των παιδιών, τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, τη σχολική διαρροή, τις σχέσεις εκπαιδευτικών - μαθητών, το δικαίωμα των παιδιών στην ιδιωτική ζωή, την κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, το Διαδίκτυο και οι κίνδυνοί του, ο σχολικός εκφοβισμός κ.ά.
Keywords
Τυχαία Θέματα