"Πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να σταματήσει τις ταραχές"!

Ο τυνήσιος πολιτικός ακτιβιστής που σκοτώθηκε χθες από τα πυρά στρατιωτών στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν σε διαδήλωση στο προάστιο της Τύνιδας Σλιμάν "πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να σταματήσει τις ταραχές", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος στο οποίο ανήκε.

Ο 26χρονος Μοχάμεντ Τούμι σκοτώθηκε χθες από πυροβολισμούς που δέχθηκε την ώρα που προσπαθούσε να μεσολαβήσει ανάμεσα στον στρατό και μία ομάδα νεαρών που είχε αποπειραθεί να πυρπολήσει αστυνομικό τμήμα, δήλωσε στο Γερμανικό
Πρακτορείο ο Αμπντάλα Γκάσμι, τοπικός εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικής Δημοκρατικής Δράσης.

Περίπου 25 νεαροί προσπάθησαν να επιτεθούν στο αστυνομικό τμήμα, διευκρίνισε ο Γκάσμι, προσθέτοντας ότι όταν ο στρατός επενέβη για να προστατεύσει το αστυνομικό τμήμα, οι νεαροί επιτέθηκαν στους στρατιώτες με πέτρες.

Ο Τούμι πυροβολήθηκε ενώ προσπαθούσε να πείσει τους νεαρούς να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους αυτή και να φύγουν, κατέληξε ο Γκάσμι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το θάνατο του Τούμι.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναζωπύρωση της έντασης στην Τυνησία, από την οποία άρχισε η λεγόμενη Αραβική Άνοιξη τον Ιανουάριο, με την εκδίωξη του επί πολλών ετών προέδρου της χώρας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Την περασμένη εβδομάδα ξέσπασαν νέες διαδηλώσεις στην Τύνιδα, όταν ένας πρώην υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την προσωρινή κυβέρνηση που διορίστηκε για να κυβερνάει τη χώρα μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών ότι σχεδιάζει πραξικόπημα στην περίπτωση που οι Ισλαμιστές κερδίσουν τις εκλογές του Ιουλίου.

Οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν στη συνέχεια όταν η αστυνομία έριξε στους διαδηλωτές δακρυγόνα και ξυλοκόπησε αρκετούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα".

Σήμερα μερικές δεκάδες δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν πορεία στην Τύνιδα για να καταδικάσουν την ωμότητα της αστυνομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα