Αίτημα για δημοψήφισμα

Το αίτημα για δημοψήφισμα για το "Σύμφωνο του Ευρώ" υποστήριξε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η "Πρωτοβουλία - Όχι στο Σύμφωνο για το ΕΥΡΩ- Όχι στο ευρωπαϊκό Μνημόνιο, Δημοψήφισμα Τώρα". Το σχετικό αίτημα παρουσίασαν εκ μέρους της "Πρωτοβουλίας" ο Νότης
Μαριάς, πανεπιστημιακός, ο Ηλίας Νικολόπουλος, πανεπιστημιακός, ο Ηλίας Ηλιόπουλος Γενικός Γραμματέας ΑΔΕΔΥ, ο Γιώργος Γαβρίλης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, η Ελένη Ζωγραφάκη, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και ο Σπύρος Παναγιώτου, γεωπόνος.

Οι εκπρόσωποι της "Πρωτοβουλίας", την οποία στηρίζουν δεκάδες πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και άνθρωποι της τέχνης, τόνισαν ότι ότι είναι ανάγκη να σηκωθεί ένα αδιαπέραστο τείχος, που θα εμποδίζει την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μνημονίου, που προωθείται με το λεγόμενο "Σύμφωνο για το Ευρώ" και την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θεσμοθετεί το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και την "ελεγχόμενη πτώχευση".

Oπως είπαν, πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα που επιχειρεί να κατεδαφίσει όλες τις μεταπολεμικές οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις και ταυτόχρονα επιφέρει καθοριστικό πλήγμα στη δημοκρατία, περιορίζοντας τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία.

Αμεσα η "Πρωτοβουλία" θα προχωρήσει σε συλλογή υπογραφών, σε διεύρυνσή της με νέους φορείς και προσωπικότητες, σε εκδηλώσεις και αγωνιστικές δράσεις πανελλαδικά, ώστε να πάρει το χαρακτήρα ενός μαζικού κοινωνικού κινήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα