Παπαρήγα: Εμείς το λέμε απαξίωση του κεφαλαίου

H κυβέρνηση και η ΕΕ συζητάνε πως θα γίνει το λεγόμενο "κούρεμα", εμείς το λέμε απαξίωση του κεφαλαίου, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, έχουμε τους δικούς μας όρους, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα στη ΝΕΤ.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν εξεπλάγη από όσα έγιναν την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ότι η συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο περισσότερο.

Καλά, ο λαός δεν το συζητάμε, είπε εμφαντικά η κ. Παπαρήγα
και πρόσθεσε ότι αυτό είναι σίγουρο αλλά επίσης συζητάνε τί μερίδιο θα καταβάλλουν οι τράπεζες, τί μερίδιο οι επιχειρήσεις, ποιό κράτος θα υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά από την πτώχευση, κ.λπ.

Στην ερώτηση αν η πτώχευση ή το λεγόμενο "κούρεμα" του χρέους είναι μονόδρομος, η ηγέτης του ΚΚΕ είπε ότι και στο παρελθόν και τώρα, για να μπορέσει να κλείσει ο κύκλος της καπιταλιστικής κρίσης και να ξαναρχίσει η κερδοφορία του κεφαλαίου, πρέπει να καταστραφούν πέρα από τα δικαιώματα των εργαζομένων, πρέπει να καταστραφεί, να απαξιωθεί και ένα μέρος του κεφαλαίου. Αυτό θα είναι επιχειρήσεις, μέρος των επιχειρήσεων, γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα