Η απόδοση των γερμανικών ομολόγων πάνω από το 3,5%

Η απόδοση των γερμανικών ομολόγων έφθασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, καθώς η νέα αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων ενισχύει τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων
(bunds) ξεπέρασε το 3,5% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2009 αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ, ενώ το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η απόδοση των 2ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,94% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης δεν παρουσίασαν σημαντικές αλλαγές. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων ανέρχεται στο 12,85% και των αντίστοιχων ιρλανδικών στο 9,21%, ενώ των ισπανικών σημείωσε υποχώρηση κατά 3 μονάδες βάσης στο 5,24%.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, οι τιμές των διεθνών εμπορευμάτων αυξήθηκαν περαιτέρω σήμερα, ωθώντας τον δείκτη Reuters-Jefferies CRB σε νέο υψηλό των 2,5 τελευταίων ετών, γεγονός που αποδίδεται στην εξασθένηση του δολαρίου και στα ισχυρά οικονομικά στοιχεία της Κίνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα