«Το μέλλον της Ελληνόγλωσσης Παιδείας στις ΗΠΑ»

Προτάσεις για την Παιδεία των ομογενών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Διασπορά, διαβίβασε στην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, ο Συντονιστής Περιφέρειας ΗΠΑ του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Ανάλογες προτάσεις συγκεντρώθηκαν από άλλες τρεις σημαντικές Περιφέρειες του Ελληνισμού (της Άπω Ανατολής & Ωκεανίας, της Κεντρικής & Νοτίου Αμερικής και Αφρικής-Εγγύς/Μέσης Ανατολής), και παραδόθηκαν στην
κα Γεννηματά από τον πρόεδρο, Στέφανο Ταμβάκη.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία μίας ανεξάρτητης, καθολικής αποδοχής Επιτροπής Στήριξης Παιδείας και η Δημιουργία του Ταμείου Παιδείας», αναφέρει-μεταξύ άλλων- ο συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρεια ΗΠΑ, σε επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καταλήγει η επιστολή του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων στις ΗΠΑ. Και συνεχίζει: «Αντιλαμβανόμαστε ότι εκτός από την πολύτιμη αρωγή και υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας οφείλουμε και εμείς, ακολουθώντας τα βήματα των πρωτοπόρων μεταναστών, να στηρίξουμε την ελληνόγλωσση και ευρύτερα την ελληνική εκπαίδευση στις ΗΠΑ».

Στην επιστολή του ο κ. Σπυρόπουλος ευχαριστεί θερμά την κα Γεννηματά, εκ μέρους της ομογένειας των ΗΠΑ, για την πρωτοβουλία που έλαβε θέτοντας σε δημόσια διαβούλευση βασικά σημεία διαλόγου για την αναβάθμιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ανακοινώνει πως με πρωτοβουλία του ΣΑΕ Ηνωμένων Πολιτειών, της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, διοργανώνεται παναμερικανικό συμπόσιο με θέμα: «Το μέλλον της Ελληνόγλωσσης Παιδείας στις ΗΠΑ: Τι οφείλουμε ως ομογένεια να κάνουμε».

Το συμπόσιο, όπως αναφέρει η «Greek News», θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Στις 5 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και του «Προμηθέα» για την απονομή τιμής στους δασκάλους. Στο συμπόσιο θα κληθούν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και όλων των ελληνοαμερικανικών οργανισμών, όπως και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων όλων των ελληνοαμερικανικών σχολείων, εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα