Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Κερατέα

Με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκε, στην Κερατέα, το τριήμερο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού (8-10 Απριλίου), το οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην κατασκευή ΧΥΤΑ, στη θέση Οβριόκαστρο.

Στο φεστιβάλ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης,
ο Μανόλης Γλέζος ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο Γιάννης Μπανιάς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωράκης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους κατοίκους λέγοντας ότι «το μεγάλο αυτό πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες, με την εφαρμογή ενός επιστημονικού σχεδίου -δίκαιου για όλους- με τη συνεργασία του κράτους και των τοπικών αρχών».

Από την πλευρά του, ο κ. Γλέζος είπε ότι «πάνω απ'Α όλα κυριαρχεί η θέληση του λαού. Δεν κυριαρχεί η γνώμη κανενός καρεκλοκένταυρου, κανενός ανεγκέφαλου που μέσα από το γραφείο του κανονίζει πάνω σε χάρτες που θα γίνει τούτο και που το άλλο. Αν εννοούμε πραγματικά όταν λέμε "πρώτα ο πολίτης", πρέπει τότε να σεβόμαστε την θέληση του πολίτη, γιατί αυτό είναι υπόθεση Δημοκρατίας».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και συνεχίστηκαν με συγκροτήματα και μουσική, τις οποίες παρακολούθησαν κυρίως νεολαίοι. Το πρόγραμμα ήταν εμπλουτισμένο με εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, προβολές video, ντοκιμαντέρ, workshops, ζογκλέρ και συζητήσεις.

Μεταξύ των καλλιτεχνών ήταν οι : Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος), Γιώργος Ιατρού, Γιαν. Αγγελάκας, Δημ. Πουλικάκος, Καλλιόπη Βέτα, Βασ. Βασιλάτος κ.α., ενώ στο μουσικό πρόγραμμα συμμετείχαν νέα σχήματα και τραγουδοποιοί, όπως οι Locomodo, Π. Παυλίδης, Ν. Ζιώγαλας, Μιλ Πασχαλίδης κ.λ.π.
Keywords
Τυχαία Θέματα