Εξαίρεση της ΒΙΠΕ Δράμας από τη Ζώνη

Η ΒΙΠΕ Δράμας θα εξαιρεθεί από τη Ζώνη Ειδική Προστασίας, μετά από επιστολή της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, ο διευθυντής Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανούρης, μετά από σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Χ. Κεφαλίδου και της ΝΔ Μαργαρίτη Τζίμα.

O κ. Γ. Μανούρης συμπληρώνει ότι "εκ παραδρομής και λόγω των πιεστικών χρονικών ορίων για την αποστολή των νέων Ζωνών Ειδικής Προστασίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντάχθηκε η Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας στη Ζώνη Προστασίας του Όρους Φαλακρό".

"Ο Νομός Δράμας μαστίζεται από ανεργία, πολλοί επιχειρηματίες αναμένουν τον αναπτυξιακό νόμο για να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ Δράμας, εκατοντάδες επιχειρήσεις βρίσκονται στον αέρα τόσο για την ανανέωση ή επέκταση των αδειών τους όσο και για τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων", έχει επισημάνει ο κ. Τζίμας μαζί με το γεγονός ότι αρμόδιοι φορείς όπως το Επιμελητήριο Δράμας εκφράζουν την έντονη αντίδραση και ανησυχία τους για το χαρακτηρισμό της ΒΙΠΕ Δράμας ως Ζώνης Ειδικής Προστασίας.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου σημειώνει στην ερώτησή της ότι "Είναι αναντίστοιχο με την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα που δυσκολεύουν κάθε Έλληνα ή ξένο επενδυτή και επιχειρηματία εμπλέκοντάς τον σε μεγαλύτερα γραφειοκρατικά γρανάζια". Η κ. Κεφαλίδου σπεύδει επιπλέον να υπογραμμίσει ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων, όπως και η λήψη μέτρων για την αποφυγή της ρύπανσης μέσα αλλά και έξω από τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα