"Καθαρά Δάση" από τον "Αρκρούρο" και την "Αύρα"

Την Κυριακή, 8 Μαΐου ο "Αρκτούρος" και το μεταλλικό νερό "Αύρα", καλούν τον κόσμο να καθαρίσουν μαζί το δάσος της Καισαριανής. Σημείο συνάντησης ο κόμβος Σακέτα στις 10.00 πμ. Αυτή είναι η τελευταία δράση του περιβαλλοντικού προγράμματος που έχουν ξεκινήσει από κοινού τα τελευταία χρόνια ο "Αρκτούρος" και η "Αύρα". Εντάσσεται στο πλάνο "Καθαρά Δάση" που άρχισε από τα μέσα Απριλίου και θα ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου
2011 και στοχεύει στον καθαρισμό έξι δασικών περιοχών κοντά σε πόλεις (περιαστικά δάση) από κοινά σκουπίδια μέχρι ξερά κλαδιά σε Αττική, Πάτρα, Αίγιο, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. Ο κ. Παπάζογλου, συνεργάτης του "Αρκτούρου" και ειδικός στη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών τόνισε ότι "τα περιαστικά δάση είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των πόλεων, ειδικά στην Ελλάδα που ο μέσος όρος της διαθέσιμης δασικής έκτασης ανά κάτοικο είναι στο μισό από τη αντίστοιχη διαθέσιμη έκταση για τον κάτοικο της Γαλλίας, για παράδειγμα". Από την άλλη, ο κ. Παπάζογλου επισήμανε, ότι στην Ελλάδα "είμαστε τυχεροί που τα δάση μας είναι ως επί το πλείστον δημόσια (68,80 δημόσια, 15,3 δημοτικά και και 3,54 ιδιωτικά) και τα χαιρόμαστε όλοι, γιατί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η πλειοψηφία των δασών είναι ιδιωτικά".

Το πρόγραμμα του "Αρκτούρου" και της "Αύρας" περιλαμβάνει δεντροφυτέψεις και φροντίδα των νέων δέντρων για 3 χρόνια, καθαρισμούς δασών, εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές και ενημερωτικά σεμινάρια ενηλίκων για την προστασία του δάσους από τις φωτιές. Από το 2009 έχουν φυτευτεί 22.140 δέντρα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα. Το ποσοστό επιτυχίας των φυτεύσεων ως το 2010 ήταν 95%.
Keywords
Τυχαία Θέματα