Επισκέφθηκαν για λίγο τα σπίτια τους

Ντυμένοι με προστατευτικές στολές, περίπου εκατό κάτοικοι ενός χωριού που εκκενώθηκε κοντά στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα, επέστρεψαν για σύντομο χρονικό διάστημα στα σπίτια τους, μετά το πυρηνικό δυστύχημα, για να πάρουν κάποια προσωπικά τους αντικείμενα.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ζούσαν στο χωριό Καβάουτσι, λιγότερο από 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της μονάδας Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα Αρ. 1), υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αμέσως μετά το δυστύχημα της 11ης Μαρτίου, όπως και οι περίπου 85.000 κάτοικοι των περιοχών γύρω από τη πυρηνική μονάδα.

Οι περισσότεροι
ζουν τώρα σε καταφύγια, άλλοι σε συγγενείς τους.

Μερικοί απογοητεύθηκαν από αυτή τη σύντομη επίσκεψη στο σπίτι τους, όπως ο Τετσούο Ακιμότο, ένας εβδομηντάρης αγρότης, που ήταν ιδιαίτερα λυπημένος για τη "φυγή" από το αγρόκτημα των δέκα αγελάδων και ταύρων του.

"Κοιτάξτε, να τα ίχνη τους", δήλωσε σε ένα συνεργείο του δικτύου Nippon TV στο οποίο επιτράπηκε να ταξιδέψει μαζί με τους κατοίκους του χωριού.

Χιλιάδες σκύλοι, γάτες, αγελάδες και κοτόπουλα εγκαταλείφθηκαν από τις δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που έφυγαν από τα σπίτια τους βιαστικά μετά το πυρηνικό δυστύχημα.

Καμία τελική ημερομηνία επιστροφής των κατοίκων της περιοχής δεν έχει καθοριστεί από τις αρχές, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν υψηλά γύρω από τη μονάδα. Σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τη μονάδα έχει κηρυχθεί ζώνη αποκλεισμού, και οι "εκτοπισμένοι" αυτοί έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν εκεί για εξαιρετικούς λόγους, και ένα άτομο ανά νοικοκυριό.

Τους επετράπη μάλιστα να επισκεφθούν το παλιό τους σπίτι για δύο ώρες, φορώντας προστατευτικές στολές εξοπλισμένες με ένα μετρητή ραδιενέργειας και ένα walkie-talkie για να επικοινωνούν με τις αρχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα