Δηλώσεις Δ. για την Κυπριακή προεδρία

Εντείνονται καθημερινά οι προετοιμασίες της Κύπρου για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, ύστερα από σύσκεψη στη Βαρσοβία με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας και της Δανίας, που συναποτελούν το τρίο της περιόδου Ιουλίου 2011-Δεκεμβρίου 2012.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ και της Δανίας Λαρς Ρασμούσεν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η προεδρία αποτελεί πολύ σοβαρή πρόκληση για την Κυπριακή
Δημοκρατία και εξέφρασε ικανοποίηση για το προσχέδιο του δεκαοκτάμηνου προγράμματος των τριών χωρών.

Είπε επίσης ότι η Κύπρος υιοθετεί τις βασικές αρχές του προγράμματος, αλλά πέραν αυτού, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προώθηση μιας Ευρώπης που θα φροντίζει τους πολίτες της και θα αντιμετωπίζει και θα διαχειρίζεται τις κοινωνικές προκλήσεις, που έφερε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ώστε να μην επωμίζεται ο πολίτης το βάρος.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι οι τρεις χώρες είναι καλά προετοιμασμένες για να αναλάβουν την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο ουσιαστικά όσο και διαδικαστικά.

Ο Δανός ομόλογός του ανέφερε ότι οι τρεις χώρες μπορούν να παράγουν μαζί σημαντικά και καρποφόρα αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι η προεδρία της χώρας του θα παραδώσει με ασφάλεια τη σκυτάλη στην Κύπρο.

Μετά την κοινή συνάντηση ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γερουσίας της Πολωνίας Μπόγκνταν Μπορούσεβιτς.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας επιστρέφει στην Κύπρο νωρίς αύριο το πρωί.
Keywords
Τυχαία Θέματα