Αντίθετος με το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια

Tην αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημ. Λιντζέρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5. «Δεν αισθάνομαι καθόλου αντάρτης στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, αν και κάποιες φορές είναι καλό - και η Β'Α Πειραιά έχει παράδοση στο «αντάρτικο». Επειδή ήμουν εισηγητής αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ,
από το 2004 ως το 2007, ως αντιπολίτευση και ήμουν υπεύθυνος για το θέμα του ΟΠΑΠ, είχα πλήρη αντίληψη του τι θα συμβεί αν περάσει αυτός ο νόμος. Οι κανόνες που διέπουν τον τζόγο στη χώρα μας είναι περιοριστικοί και ελεγχόμενοι. Με αυτόν τον νόμο θα γίνουν απολύτως ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι. Μέχρι στιγμής, τον τζόγο στην Ελλάδα τον έκανε ο ΟΠΑΠ. Αυτός είναι «νόμιμος». Τον «παράνομο» επιδιώκει ο υπουργός, με μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων. Επάνω σ'Α αυτό αναπτύχθηκε μια ολόκληρη συζήτηση».

Εξηγώντας τη θέση που διετύπωσε στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής σημείωσε:

«Να σας πω τι είπα: Ότι αποκλείεται να εισπράξει 700 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011 με αυτόν τον νόμο. Ακόμη κι αν αυτός ο νόμος περάσει αύριο το πρωί, μετά θα δημιουργηθεί ένα πήγαινε - έλα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μετά θα υπάρχει η ρυθμιστική αρχή, που θα συνεδριάζει για τους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, για να εκδηλωθούν οι προσφορές. Ένας, δεν θα βρεθεί να κάνει μια ένσταση; Όσον αφορά στην είσπραξη την οικονομική, οι ενστάσεις είναι ότι θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει οικονομικό όφελος».
Keywords
Τυχαία Θέματα