Η (λεπτή) τέχνη του αντρικού, καλοκαιρινού ντυσίματος.

Υπάρχει ένα είδος αντρών, που βλέπουν τον χειμώνα ως την κατ’ εξοχήν περίοδο του «αντρικού ντυσίματος» – καθόλου παράξενο, αφού τα κρύα και οι βροχές επιτρέπουν το ακατάσχετο layering, τον συνδυασμό, δηλαδή, πολλών διαφορετικών κομματιών.

Το καλοκαίρι, από την άλλη, (και ιδιαίτερα στην ζεστή Ελλάδα) επιβάλει μια μεγαλύτερη απλότητα στις επιλογές: Μια μπλούζα κι ένα παντελόνι. Αυτή η «με το ζόρι» απλότητα κάνει εμφανή την έννοια της «τέχνης» στο ντύσιμο, όπου αναγκάζεσαι να αποχωριστείς τα «περιττά» κομμάτια
και να «δημιουργήσεις» με την περιορισμένη παλέτα των καλοκαιρινών ρούχων. Είναι, όμως, πιο δύσκολο να «διαφέρεις» φορώντας μόνο ένα T-Shirt και ένα κοντό παντελόνι, χωρίς τελικά να καταλήξεις «ζωντανό πανηγύρι»;

Ευτυχώς όχι – αφού, στην Ελληνική καθημερινότητα, αρκεί απλά να προσέξεις το σωστό fit στο ρούχο σου (να μην είναι μεγαλύτερο απ’ ότι πρέπει, αλλά ούτε και απαράδεκτα στενό) και, ταυτόχρονα, να κάνεις το μικρό «μπαμ», την διακριτική (αλλά σημαντική) διαφορά με λίγο accessorizing.

Ας δούμε μια φόρμουλα που, λίγο-πολύ, θα σε κάνει να ανήκεις στο top 10 των πιο στυλάτων, με χαλαρό τρόπο, ανδρών στο νησί.Η βάση.

Η λέξεις που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για το καλοκαίρι είναι «απλότητα», «χρώμα» και «άνεση». Ειδικά το χρώμα, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να φοβόμαστε ως άντρες. Προσοχή όμως: Εάν το χρώμα του παντελονιού είναι ιδιαίτερα έντονο, θα πρέπει να κρατάμε την ισορροπία με ακόμη περισσότερη απλότητα στα υπόλοιπα κομμάτια.

Όπως ήδη νιώθουμε, στην χώρα μας δεν μπορούμε να αντέξουμε τη ζέστη χωρίς τα κοντά παντελόνια. Χωρίς άδικο, όμως, αυτά έχουν συνδυαστεί με μια «εφηβική» εικόνα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμάς που ξέρουμε, όσο φροντίζουμε τα παντελόνια μας να μην θυμίζουν αυτά που φορούσαμε στο γυμνάσιο.
Οι κανόνες είναι απλοί:

1. Επιλέγουμε κοντά παντελόνια χωρίς περιττές τσέπες – τα λεγόμενα «chino shorts».
2. Φροντίζουμε να τελειώνουν λίγο πάνω από το γόνατο – ποτέ να μην το καλύπτουν.
3. Προσέχουμε το νούμερο να είναι το σωστό, ώστε να αγκαλιάζει το σχήμα των ποδιών και να μην σακουλιάζει.

Το μακρύ παντελόνι, από την άλλη, ίσως να φαίνεται ζεστό σε πολλούς – ιδιαίτερα αν στο μυαλό τους έρχεται κατ’ ευθείαν η «σούπα» που λέγεται τζιν. Το καλοκαίρι, καλή ώρα, είναι η κατάλληλη περίοδος για να απαλλαγούμε από τα «πανταχού παρόντα» τζιν και να δοκιμάσουμε εναλλακτικά υφάσματα, όπως το απόλυτα καλοκαιρινό «λινό», που είναι ουσιαστικά air-condition που φοριέται.


ASOS Skinny Chinos (40,73 €) [Περισσότερα]
Bellfield Slim Chinos (40,73 €) [Περισσότερα]
ASOS Slim Fit Linen Suit Jacket (54,39 €) [Περισσότερα]
YMC Linen Cotton Mini Check Chino Shorts (156,11 €) [Περισσότερα]
Selected Three Paris Linen Chino Short (47,51 €) [Περισσότερα]
ASOS Chino Shorts (29,87 €) [Περισσότερα]
ASOS Chino Shorts (29,87 €) [Περισσότερα]
Bellfield Shorts with Aztec Trim (33,94 €) [Περισσότερα]Το T-Shirt.

Το T-Shirt είναι ένα ποιήμα που εκθειάζ

Keywords
Τυχαία Θέματα