Ο ρόλος μας μέσα σε κάθε ski[r]t…

14:38 8/6/2012 - Πηγή: Ntynomai

Το κάθε ρούχο ανάλογα τον τρόπο που το φοράμε, μας χαρίζει κι ένα διαφορετικό στοιχείο χαρακτήρα… Ένα πουκάμισο μας δείχνει σοβαρούς και μετρημένους όταν είναι κουμπωμένο μέχρι πάνω, ενώ μείον δυο κουμπιά και νιώθουμε sexy και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Κι επειδή το καλοκαίρι έφτασε κι επισήμως, τι πιο επίκαιρο από τη φούστα, που αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των γυναικών κατά τους ζεστούς μήνες. Κατηγοριοποιόντας τες με βάση το μήκος, έχουμε και λέμε:

Mini

Σε ίσια ή σε Α γραμμή, η mini

φούστα, αποκαλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των ποδιών, μας δείχνει ψηλότερες και ταυτόχρονα πιο αισθησιακές. Χαρίζει ιδιαίτερα όταν ακολουθεί ένα ζευγάρι καλλίγραμμα πόδια, ενώ αδικεί ένα πιο εύσωμο σύνολο.

Την παρούσα season είναι συνήθως ψηλόμεση, με πιέτες ή σε στενή γραμμή. Φτιάχνεται από δέρμα, δαντέλα ή ελαστικά υφάσματα και συνδυάζεται με απλά, λίγο πιο χαλαρά t-shirt, «χαχόλικα» πουλόβερ ή για τις πιο τολμηρές με cropped μπλουζάκια, αφήνοντας μια λεπτή «ζώνη» κοιλιάς εκτεθειμένη.

Τέλος, το παπούτσι ολοκληρώνει την εικόνα μας, με το φλατ να μας δείχνει πιο girly, ενώ το τακούνι πιο sexy και επιθετικές.Midi

Σε ίσια, στενή γραμμή περιγράφει γλαφυρά τις καμπύλες του σώματος, υπενθυμίζοντας έντονα την διαφορά μας από το αντίθετο φύλο. Κατά τη γνώμη μου, το πιο sexy μήκος, που συνδυάζεται με μπλούζα από μέσα για τις αδύνατες, ενώ πάει καλύτερα με την μπλούζα από έξω στις πιο εύσωμες.

Και σε αυτό το μήκος, φέτος οι midi φούστες είναι ψηλόμεσες, κατά κύριο λόγο και οι περισσότερες από πιο «βαριά» υφάσματα (όχι τόσο αέρινα).

Το τακούνι ταιριάζει καλύτερα στον χώρο εργασίας για την ημέρα και στην έξοδό μας το βράδυ, ενώ ένα ζευγάρι sneakers προσφέρει τον ανατρεπτικό συνδυασμό που μια fashionista αναζητά.

Maxi

Συνήθως σε αέρινα υφάσματα και φόρμες, μας προσδίδει μια χάρη στην κίνηση και μια ανάλαφρη εικόνα. Γι’ αυτό το λόγο και την προτιμούμε περισσότερο κατά τις διακοπές μας σε νησιά και κυριώς τις βραδινές ώρες.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, κολακεύει την σιλουέττα και τονίζει τον ρομαντισμό της θηλυκότητας.

Σε πιο ίσια γραμμή ταιριάζει και με τακούνια, αλλά τον απόλυτο συνδυασμό για μένα κάνει με ένα ζευγάρι σανδάλια ή μπαλαρίνες. Και σε αυτό το μήκος, κάνουμε την διαφορά όταν τη φοράμε με πάνινα, πιο αθλητικού τύπου παπούτσια ή ακόμα ένα ζυγάρι biker boots.

Trend της φετινής season: οι ανισομήκεις φούστες, όπου μπροστά είναι πιο κοντές από ότι πίσω, καθώς επίσης αυτές που συνδυάζουν τα δύο μήκη μέσω της διαπερατότητας των υφασμάτων (διαφανής maxi με ελαστική mini εσωτερικά).

Με την επιλογή αυτών σίγουρα θα είστε οι πιο ενημερωμένοι εκπρόσωποι του στυλ για φέτος.

Mini
Κολλιέ Μακριές Αλυσίδες Turqoise&Silver (16,00 €) [Περισσότερα]
Κολιέ Κοντό «Multi Row» Ασημί (19,50 €) [Περισσότερα]
Jenny Striped Bandeau (12,00 €) [Περισσότερα]
Oasis Leather Pleat Skirt (133,04 €) [Περισσότερα]
ASOS Colour Block Shopper (27,15 €) [Περισσότερα]
Olivia Blac
Keywords
Τυχαία Θέματα