Βοντρούσοβα: “Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει” (vid)

Πριν ένα χρόνο, η Μαρκέτα Βοντρούσοβα έβλεπε το Wimbledon από τα stands και την τηλεόραση αφού η επέμβαση στο δεξί καρπό την είχε αφήσει εκτός διοργάνωσης.

Φέτος, η 24χρονη Τσέχα είναι έτοιμη να βάλει το όνομά της δίπλα στις θρυλικές συμπατριώτισσές της, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, Γιάνα Νοβότνα και Πέτρα Κβίτοβα και να γίνει η τέταρτη της πατρίδας της που κατακτά το φημισμένο τουρνουά.

Η καθαρή νίκη με 6-3, 6-3 επί της Ελίνα Σβιτολίνα την Πέμπτη, φέρνει το Νο42 του κόσμου στον τελικό του Championships,

έχοντας την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη unseeded τενίστρια που κατακτά το Wimbledon.

“Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Ίσως σε hard court και σε χώμα, να πίστευα ότι μπορώ να τα καταφέρω μια μέρα αλλά στο γρασίδι μου φαινόταν αδύνατο” είπε η Βοντρούσοβα η οποία είχε φτάσει και στον τελικό του Roland Garros το 2019, ως έφηβη και πάλι ως unseeded.

Η Τσέχα στην πορεία της προς τον τελικό κέρδισε μεταξύ άλλων τις 20-Νόνα Βέκιτς, 12-Βερόνικα Κουντερμέτοβα και 4-Τζέσικα Πέγκουλα.

Στον τελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει την Ονς Ζαμπέρ που θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Wimbledon, μετά τη σπουδαία ανατροπή επί της Αρίνα Σαμπαλένκα στο 2ο ημιτελικό της Πέμπτης.

Με την είσοδό της στον τελικό, η Βοντρούσοβα έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο16 του κόσμου ενώ με τίτλο θα ανέβει στο career high Νο10 της WTA Rankings.

WIMBLEDON SINGLES WOMEN’S DRAW| DOUBLES | OOP (-2h)

The post Βοντρούσοβα: “Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα