Wimbledon: Η Βοντρούσοβα κέρδισε και την Σβιτολινα και πέρασε τελικό (vid)

H Μαρκέτα Βοντρούσοβα δεν σταμάτησε ούτε απέναντι στην Ελίνα Σβιτολίνα και με 6-3, 6-3 σε 75 λεπτά πέρασε στον τελικό του Wimbledon, για 1η φορά στην καριέρα της, αλλά και για 2η σε Grand Slam μετά από τον τελικό στο Roland Garros του 2019. 

Marketa's moment

A remarkable run

by @VondrousovaM continues as she defeats Svitolina, 6-3, 6-3, to reach her second Grand Slam final!#Wimbledon pic.twitter.com/wJuMJfB0JB

wta (@WTA) July 13, 2023

Η Τσέχα, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, κέρδισε ξανά σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης την Ουκρανή, η οποία παρουσιάστηκε αρκετά νευρική στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, αν και είχε μια μεγάλη ευκαιρία να μπει και πάλι μέσα στο παιχνίδι στο 2ο set μειώνοντας από 4-0 σε 4-3 έχοντας τις μπάλες στα χέρια της για το 4-4, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Η Βοντρουσόβα με αυτή τη νίκη έγινε η μόλις 4η αριστερόχειρα παίκτρια, από την εποχή των όπεν, που καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του Roland Garros και του Wimbledon μετά από τις Αν Τζόουνς, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Μόνικα Σέλες.

Τα επιτεύγματα δεν τελειώνουν εδώ για την Νο42 του κόσμου, η οποία έγινε 2η lowest ranked παίκτρια που φτάνει στον τελικό του Wimbledon μετά από την Σερίνα Γουίλιαμς (Νο181) το 2018, αλλά και η μοναδική unseeded παίκτρια, στην εποχή των όπεν, που καταφέρνει να μπει στον τελικό του SW19.

H Βοντρούσοβα τελείωσε το παιχνίδι με 74% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, ποσοστό που υποχώρησε στα τελευταία games του ημιτελικού, με την Τσέχα να έχει φτάσει το 86% στα μέσα του 2ου set, σημείωσε 22 winners και υπέπεσε σε 25 αβίαστα λάθη, ενώ έσπασε 6 φορές το service της αντιπάλου της σε 12 προσπάθειες. 

Ο ημιτελικός ξεκίνησε καλύτερα για την Σβιτολίνα, η οποία βρήκε πρώτη break (3-2), όμως από εκείνο το σημείο και μετά δέχθηκε συνολικά ένα σερί 8-0(!) από την Βοντρούσοβα, η οποία με 4 σερί games κατέκτησε το 1ο set (6-3), ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-0 στο 2ο set

Μάλιστα η Βοντρούσοβα σέρβιρε για το 5-0, ωστόσο η Σβιτολίνα μετά από 4 break-point κατάφερε να φτάσει στο break μειώνοντας σε 4-1, ενώ στη συνέχεια με το πρώτο της hold στο set έκανε σε 4-2. Σαν να μην έφτανε αυτό για την “μπλοκαρισμένη” σε εκείνο το σημείο Βοντρούσοβα, η Σβιτολίνα βρήκε και δεύτερο break μειώνοντας σε 4-3 και παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για το 4-3 ξεσηκώνοντας το κοινό στο κεντρικό court. 

Ωστόσο, η Βοντρούσοβα εκμεταλλεύτηκε το κακό service-game της Σβιτολίνα και κάνοντας το break-back πήρε προβάδισμα με 5-3 για να κλείσει το παιχνίδι αμέσως μετά, αλλά και το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου εκεί όπου θα περιμένει μια εκ των Ονς Ζαμπέρ και Αρίνα Σαμπαλένκα. 

WIMBLEDON SINGLES WOMEN’S DRAW| DOUBLES | OOP (-2h)

The post Wimbledon: Η Βοντρούσοβα κέρδισε και την Σβιτολινα και πέρασε τελικό (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wimbledon, Βοντρούσοβα, Σβιτολινα,Wimbledon, vontrousova, svitolina