Wimbledon: Η Ζαμπέρ ξανά στον τελικό με απίθανη ανατροπή! (vids)

H Ονς Ζαμπέρ θα βρεθεί για 2η χρονιά στον τελικό του Wimbledon με την Τυνήσια να κάνει μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα επικρατώντας με 6-7(5), 6-4, 6-3 μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά. 

ONS-TOPPABLE @Ons_Jabeur produces a stunning comeback against No.2 seed Aryna Sabalenka to reach the ladies’ final, 6-7(5), 6-4, 6-3 #Wimbledon pic.twitter.com/cFSnkIn55Y

Wimbledon (@Wimbledon) July 13, 2023

Για να φτάσει μέχρι τον τελικό του Σαββάτου η Τυνήσια χρειάστηκε να πετάξει εκτός τις δύο πρωταθλήτριες του Wimbledon (Κβίτοβα, Ριμπάκινα), αλλά και την νικήτρια στου Australian Open,  Σαμπαλένκα και έγινε η πρώτη παίκτρια που κερδίζει τρεις top-10 παίκτριες στο Wimbledon μετά την Σερίνα Γουίλιαμς που έκανε ακριβώς το ίδιο το 2012 στο Λονδίνο. 

Η Ζαμπέρ έχοντας χάσει το 1ο set και έχοντας βρεθεί με break πίσω στο 2ο (4-2) κατάφερε να κάνει το break κόντρα στην αγχωμένη Σαμπαλένκα (με νίκη ανέβαινε στο Νο1) και από εκεί και πέρα να κυριαρχήσει στο κεντρικό court. 

Η περσινή φιναλίστ, τελείωσε το ματς με 11 λιγότερους winners από την αντίπαλό της (28-39), αλλά και με…21 λιγότερα αβίαστα λάθη (14-35), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 10 συνολικά ευκαιρίες που είχε για break. 

Το 1ο set κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου η Ζαμπέρ προηγήθηκε με 4/2, αλλά στη συνέχεια η Σαμπαλένκα κατέκτησε τους 5 από τους 6 πόντους και με 7/5 βρέθηκε ένα set πριν από τον τελικό, αλλά και από την κορυφή της κατάταξης της WTA

Outrageous Ons

This stunning forehand winner from @Ons_Jabeur is today's Play of the Day presented by @BarclaysUK #Wimbledon pic.twitter.com/9t82Z4A02h

Wimbledon (@Wimbledon) July 13, 2023

Μάλιστα με το break στο 5ο set και με το hold αμέσως μετά (4-2), η Σαμπαλένκα βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στο όνειρο, όμως η Ζαμπέρ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς από εκεί και πέρα η Ζαμπέρ κατέκτησε 4 σερί games και μαζί και το set ισοφαρίζοντας σε 1-1 και φέρνοντας μνήμες ημιτελικού Roland Garros για την Σαμπαλένκα (κόντρα στην Μούχοβα). 

Στο 3ο set η Ζαμπέρ κυριαρχεί, με την Σαμπαλένκα να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο συμπληρώνοντας 14(!) έναντι μόλις 3 της Ζαμπέρ, η οποία θα βρει το καθοριστικό break στο 6ο game κάνοντας το 4-2 και αμέσως μετά το 5-2 με εύκολο hold. 

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Σαμπαλένκα ήταν να σβήσει 2 match-points στο service της και να παραμείνει για λίγη ώρα ακόμα στο court μειώνοντας σε 5-3 με την Ζαμπέρ στη συνέχει να σφραγίζει τη νίκη και το back-to-back στους τελικούς του Wimbledon εκεί που την περιμένει ήδη η Μαρκέτα Βοντρούσοβα. 

WIMBLEDON SINGLES WOMEN’S DRAW| DOUBLES | OOP (-2h)

The post Wimbledon: Η Ζαμπέρ ξανά στον τελικό με απίθανη ανατροπή! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα